Solvay maakt zijn comeback in de Dow Jones Sustainability Index

Brussel, 7 september 2017 ---  Solvay is teruggekeerd in de World Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) , hetgeen de inzet onderstreept van de Groep om zijn prestaties in duurzame ontwikkeling, als onderdeel van zijn bedrijfsstrategie, te verbeteren.

"Solvay is erg trots op deze prestatie, die voor ons een erkenning is van hoe we duurzaamheid met succes hebben geïntegreerd in onze manier van zaken doen. Duurzaamheid maakt deel uit van Solvay's algehele prestatie, zoals we een paar jaar geleden hebben vastgelegd in vijf becijferde duurzaamheidsdoelstellingen om onze vooruitgang te sturen en op te volgen. Het goede nieuws van vandaag is voor ons een stimulans om nog verder te verbeteren, " zei Pascal Chalvon-Demersay, Solvay's Chief Sustainability Officer.

De DJSI World is, als de eerste globale index die grote duurzame bedrijven opvolgt, een belangrijke referentie voor bedrijfsduurzaamheid. Solvay werd in het bijzonder beloond voor de robuustheid van zowel zijn materialiteitsanalyse als zijn Sustainable Portfolio Management die de gevolgen meet van de bedrijfsbeslissingen van de Groep.

        VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een multi-gespecialiseerd chemisch bedrijf, toegewijd aan het ontwikkelen van chemie die belangrijke maatschappelijke uitdagingen aanpakt. Solvay innoveert en gaat partnerschappen aan met klanten in diverse wereldwijde eindmarkten. Zijn producten en oplossingen worden gebruikt in vliegtuigen, auto's, smart devices, medische hulpmiddelen, batterijen, in mineralen- en oliewinning, en in nog vele andere toepassingen die duurzaamheid bevorderen. Zijn lichtgewicht materialen dragen bij aan schonere mobiliteit, zijn formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen en zijn chemicaliën verbeteren de lucht- en waterkwaliteit. Solvay heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en ongeveer 27 000 medewerkers in 58 landen. De netto-omzet bedroeg € 10,9 miljard in 2016, met 90% uit activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv ( SOLB.BE ) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg:  SOLB.BB  - Reuters:  SOLB.BR ) en in de Verenigde Staten worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1-ADR-programma.

Caroline Jacobs Kimberly Stewart Jodi Allen Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov
Media RelationsInvestor RelationsInvestor RelationsInvestor RelationsInvestor Relations
+32 2 264 1530+32 2 264 3694+1 9733573283+32 2 264 1540+32 2 264 3687
Om dit persbericht in PDF te lezenThis announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Solvay S.A. via GlobeNewswire

HUG#2132283