DWS verlaagt kosten op 20 Xtrackers-ETF's

DWS verlaagt vanaf morgen de beheerkosten voor 20 van zijn Xtrackers, de Exchange Traded Funds (ETF’s) van de Duitse vermogensbeheerder. De jaarlijkse all-in vergoeding voor de Xtrackers MSCI USA Swap UCITS ETF, met meer dan 2,5 miljard euro aan beheerd vermogen, wordt gehalveerd van 0,30% naar 0,15%.

Dit zijn de belangrijkste Xtrackers waarvoor de kosten worden verlaagd:

 • De EUR-hedged shareclass van de Xtrackers MSCI World Swap UCITS ETF;
 • Twee brede commodity Xtrackers ETF's;

 • Op Xtrackers met een blootstelling aan opkomende markten en Azië-Pacific;
 • De Xtrackers MSCI Europe Value UCITS ETF;
 • De physical silver exchange-traded commodity (ETC)

  (Zie onderstaande tabel voor de volledige productlijst.) Volgens Simon Klein, hoofd passieve producten bij DWS , wordt ernaar gestreefd om passieve producten zo concurrerend mogelijk te maken. “We proberen onze beleggers te allen tijde te laten profiteren van schaalvoordelen, waardoor we zeer efficiënte indextrackers kunnen aanbieden. Dit zijn geen kortetermijnverlagingen van de tarieven. Ze zullen worden gehandhaafd."

  DWS heeft een trackrecord wat betreft het verlagen van de tarieven. Reden hiervoor is de toegenomen omvang van de ETF-sector. De laatste grote ronde tariefverlagingen voor Xtrackers was in oktober 2018, toen de jaarlijkse all-in tarieven voor een aantal vastrentende en Europese aandelen Xtrackers werd verlaagd.

  De nieuwe tariefverlagingen voor de genoemde Xtrackers met een gezamenlijk beheerd vermogen van 10 miljard euro, gaan in vanaf morgen, 2 december 2020.


  Etf kosten Kosten van etf <a href='/begrippen/386-indexbeleggen'>Indexbeleggen</a> kosten