Beleggers jagen op aandelen farmaciebedrijven

De laatste maanden worden de aandelen van de farmaciebedrijven behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 8 procent winst. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 85 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 84 procent hoger.

Gemiddeld levert de sector een gematigd dividendrendement op van 0,72 procent. We zien verder dat de Europese farmaciebedrijven op een CAPE van 26,9 noteren en de Amerikaanse op 57,37. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 26,9 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 57,37 procent in de plus.

Rendementen farmaciebedrijven

koersdata

De Europese farmaciebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse farmaciebedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De Europese farmaciebedrijven op een CAPE van 26,9 noteren en de Amerikaanse op 57,37.

De Europese farmaciebedrijven brengen nu minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,39 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.