Bankensector gewild

De Europese banken zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse banken. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. We zien dat de Europese bankensector op een CAPE van 9 noteert en de Amerikaanse op 1. De totale sector wordt nu op een toch wel vrij forse CAPE-ratio van 30 verhandeld. Hvidbjerg Bank, Ameriana Bancorp en Schweizerische Nationalbank zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bancolombia S.A., National Bank en Icici Bank Limited hebben de lagere CAPE-ratio's.

De laatste tijd worden de aandelen van de bankensector behoorlijk verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 4,3 procent winst. De belegger die in 2000 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 318 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 117 procent hoger.

Bankia S.A., Alpha Bank en Ubi Banca zitten nu bij de sectorwinnaars. Howard Bancorp MD, Howard Bancorp MD en Banca Carige werden de laatste tijd behoorlijk verkocht. De Europese bankensector brengtnu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,6 procent en die in de VS op 0 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.