Minder omzet Best Buy door analistengilde verwacht, fors dividend

Morgen zal het Amerikaanse Best Buy haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 44.16 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 46.3 miljard dollar binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Best Buy in beeld plus taxaties 2023

aandeel

Apple Silicon Valley ©

Best Buy
Best Buy


De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 1.35 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.2 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 11.

Fors dividend Best Buy

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.68 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 5.39 procent. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een zeker aantrekkelijke 2.43 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 92 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 15.51 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 92 cent uit zal gaan keren.

De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 68.22 dollar.

Historische koersen Best Buy afgelopen 17 jaar

aandeel bestbuy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.