TomTom beste aandeel Nederlandse Midkap

Het aandeel TomTom was dit jaar met een winst van ruim 102 procent met grote afstand het beste aandeel in de Midkap. Gemiddeld wonnen de Midkap aandelen circa 19 procent.

Analisten gaan er niet van uit dat TomTom over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Van de overige navigatieproducenten worden ook geen dividenden verwacht.

Fors minder omzet TomTom verwacht

Over het lopende boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,01 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2014 toen de omzet 950 miljoen euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2015 op een nettowinst van 45,45 miljoen euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 20 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 56,55.

Historische rendementen TomTom

Aandeeltomtomkoers

We zien dat het aandeel een enorme volatiliteit heeft gehad. In bijna ieder jaar is het rendement dubbelcijferig omhoog of omlaag geweest. De beleggers die het aandeel in 2008 kochten staan dit jaar nog steeds ruim 78 procent in de min.

Midkap winnaars 2015

Aandeeltomtom

analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.