Aalberts Ind. kan verder omhoog

Heeft Aalberts vaste grond gevonden? Het technische beeld geeft aanleiding om te veronderstellen dat dit inderdaad het geval is. In de achterliggende weken is ook Aalberts niet ontkomen aan een terugval van de koers. Zoals gezegd lijkt aan deze beweging een einde te zijn gekomen. In de achterliggende dagen heeft de koers namelijk geen lagere bodem maar een gelijke bodem gerealiseerd. Nadere bestudering van dit proces levert een aantal interessante technische aanknopingspunten op welke de bovenstaande visie ondersteunen.

Blik op de grafiek

Aalberts grafiek, Aalberts Industries

Allereerst de plek in de grafiek waar de twee bodems zijn gevormd. Wordt het fibo-grid (=niet ingetekend) getrokken over de beweging van oktober tot aan de toppen van respectievelijk februari en april dan valt op dat de bodems gevormd zijn op het derde niveau van dit grid. Dat de recente daling dus slechts een correctieve beweging is wordt door deze conclusie ondersteund. De dalende trendlijn over de koersbeweging van mei (=niet ingetekend) is doorbroken. De daling van de afgelopen week kan worden omschreven als de terugtest op deze trendlijn.

RSI omhoog

Tot slot de ontwikkeling van de RSI . Bij de tweede gelijke bodem in de koers zet de indicator een significant hogere bodem. Daarnaast is deze ook nog eens duidelijk boven de belangrijke OS-lijn gezet. Ook in de RSI is de diagonaal dalende trendlijn over de beweging vanaf april (=niet ingetekend) doorbroken. De tweede hogere bodem in de indicator mag ook omschreven worden als terugtest op de doorbroken voormalige weerstandlijn.

Het eerste richtpunt waarop Aalberts zich nu mag richten is de reactie-top van enkele dagen geleden. Deze werd rond €13.50 gezet. Uit het huidige technische beeld mag worden verwacht dat de koers nu in staat moet zijn om deze horde te doorbreken. Koersen boven genoemd niveau impliceren een dubbele bodem-formatie in de grafiek. Boven €13,50 mag de blik daarom op basis van dit patroon gericht worden op €14,70.

Geschreven door Geert-Jan Nikken van Erem + Nikken.