Tessenderlo Chemie bouwt nieuwe productielijn in fabriek Ham

Het chemiebedrijf Tessenderlo Group gaat op zijn site in Ham investeren in een nieuwe calciumchloridefabriek. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Met de investering is naar eigen zeggen een bedrag van ettelijke miljoenen gemoeid. De nieuwe productielijn zal werk bieden aan een tiental mensen, maar Tessenderlo Group zal daarbij gebruik maken van een interne rekrutering.

Tot eind vorig jaar kende de site in Ham nog twee activiteiten, maar de verwerking van zoutzuur werd stopgezet. In de andere lijn diende daardoor ook de aanmaak van kaliumsulfaat, die zoutzuur als bijproduct genereert, teruggeschroefd te worden. Door de nieuwe investering zal een gedeelte van het zoutzuur opnieuw kunnen worden gebruikt, zodat ook de activiteit van de eerste lijn weer kan worden verhoogd.

Voor de commercialisering is een akkoord gesloten met Tetra Chemicals. Calciumchloride wordt onder meer gebruikt in de wegenbouw en de voedingssector. De nieuwe fabriek zou in het derde kwartaal van volgend jaar operationeel moeten zijn.

Bron: Express.be