Agfa-Gevaert profiteert van efficiëntie-programma

Het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 636 miljoen euro. Dat betekende een daling met 7,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd werd een nettowinst gerealiseerd van 9 miljoen euro, tegenover een verlies van 6 miljoen euro tijdens het derde kwartaal van vorig jaar.

Agfa-Gevaert zegt daarbij te hebben kunnen profiteren van het efficiëntie-programma dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Tevens wordt erop gewezen dat de prijs van zilver, de belangrijkste grondstof van het bedrijf, tegenover vorig jaar gevoelig is gedaald.

Wel wordt opgemerkt dat de omzet van de divisies Graphics en HealthCare, die de belangrijkste activiteiten van de groep vertegenwoordigen, worden geconfronteerd met de onzekere situatie op de wereldmarkt.

Daarbij wordt aangevoerd dat klanten in de mature markten bijzonder voorzichtig omspringen met nieuwe orders, terwijl in de opkomende markten met een groeivertraging rekening moet worden gehouden.

Bron: Express.be