Analisten adviseren winstneming voor Münchener Rück

De teruggang van het aantal contractverleningen in januari voor de Duitse herverzekeraar Münchener Rück heeft er voor analisten toe geleid om hun taxaties voor het aandeel bij te stellen. De koers heeft daarbij een aardige rit omhoog achter de rug, waardoor analisten ondanks dat zij hun koersdoelen hebben verhoogd weinig tot geen opwaarts potentieel meer zien.

De Franse investeringsbank Exane BNP Paribas heeft zijn koersdoel voor Münchener Rück verhoogd van 177 euro naar 183 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘neutral’. Analist Thomas Jacquet stelt in zijn rapport dat de herverzekeraar probeert om zijn marges op peil te houden, wat tot uitdrukking komt in de volumes. Na de recente opmars vindt de analist het aandeel op de huidige koers eerlijk gewaardeerd.

Adviesverlagingen

Equinet heeft zijn advies voor Münchener Rück verlaagd van ‘hold’ naar ‘reduce’. De analisten stellen dat na de recente koersstijging het een goed moment is om winst te nemen. De winst in het vierde kwartaal voldeed wel aan de verwachtingen, maar de contractverlengingen in januari waren voor de analisten een teleurstelling. Wel heeft Equinet zijn koersdoel voor de verzekeraar verhoogd met 15 euro tot 165 euro.

S&P Capital IQ heeft zijn koerdoel voor Münchener Rück bijgesteld van 170 euro naar 190 euro. Het nieuwe koersdoel komt voort uit de gestegen branchewaardering. Het advies is echter verlaagd van ‘buy’ naar hold’. Dit wordt door de analisten onderbouwd door de aanhoudende prijsdruk voor de herverzekeraar.

Consensus Münchener Rück

De consensus voor het aandeel is licht negatief. Er staan momenteel 4 koop-, 15- houd- en 8 verkoopadviezen uit.

De verscheidene koersdoelverhogingen hebben ertoe geleid dat het gemiddeld koersdoel nu 167,06 euro bedraagt, waarmee analisten rekenen op een negatief verwacht rendement van 7,6%. Dit ondanks dat de koers van het aandeel recent is gedaald.

Wel dient hierbij aangemerkt te worden dat de koersdoelen die recent zijn afgegeven allen boven dit gemiddelde liggen, wat aangeeft dat analisten de afgelopen periode meer opwaarts potentieel zijn gaan zien. Desondanks liggen de meeste koersdoelen nog altijd onder de huidige koers, wat impliceert dat analisten rekening houden met een koersdaling in de komende periode.