Fortis-voorziening oorzaak van winstdaling Ageas

Verzekeraar Ageas heeft tijdens het voorbije jaar een nettowinst geboekt van 476 miljoen euro. Dat betekende een daling met 16 procent tegenover het jaar voordien. De winstdaling moet in belangrijke mate worden toegeschreven aan een voorziening van 130 miljoen euro die diende aangelegd te worden rond het arrest in het dossier FortisEffect de voorbije zomer.

De verzekeringsactiviteiten leverden een winst op van 737 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 13 procent. In België werd daarbij een groei met 17 procent tot 392 miljoen euro opgetekend. In Azië werd een stijging - vooral onder invloed van activiteiten in China en Thaïland - met 21 procent tot 172 miljoen euro genoteerd. De premie-inkomsten namen met 11 procent toe tot 25,8 miljard euro.

De verzekeraar maakte verder bekend een dividend van 333 miljoen euro te zullen uitkeren. Het dividend per aandeel ligt 11 procent hoger dan het jaar voordien. Ageas zegt verder naar nieuwe activiteiten in onder meer Indonesië, Vietnam en de Filipijnen te kijken.

Bron: Express.be