Forse koersdoelbandbreedte voor Duits chemiebedrijf K+S

Het Duitse chemiebedrijf K+S Group heeft een sterk 2014 achter de rug dankzij onder meer een daling van de eurokoers en verwacht voor 2015 een verdere verbetering van de prestaties. Mede daarom heeft K+S Group zijn dividend verhoogd, terwijl analisten hun taxaties hebben bijgesteld. Opvallend daarbij is de bandbreedte waarin recent afgegeven koersdoelen zich bevinden.

In het vierde kwartaal zag K+S Group de ebit op jaarbasis stijgen met 31% tot 130 miljoen euro, wat in lijn was met de verwachtingen van analisten. In die periode zag het bedrijf de gemiddelde prijs voor een ton potas uitkomen op 291,2 euro, een stijging van 7,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

K+S Group maakte verder bekend dat het zijn uit te keren dividend per aandeel voor 2014 heeft verhoogd van 0,25 euro naar 0,90 euro, waar de markt rekende op 0,64 euro. Hiermee keert het bedrijf terug naar zijn beleid om 40-50% van zijn aangepaste winst uit te keren aan de aandeelhouders.

Voor 2015 rekent K+S Group op een verdere verbetering van de operationele winst en aangepaste winst. Dit moet komen uit hogere potasprijzen, een sterke Amerikaanse dollar die de export moet stuwen, plus kostenbesparingen.

Koersdoelen K+S Group verhoogd

Equinet heeft zijn koersdoel voor K+S Group verhoogd van 33 euro naar 40 euro. Analist Michael Shepherd stelt dat de kunstmest- en zoutproducent in alle divisies profiteert van de zwakke euro. Als gevolg daarvan heeft hij zijn verwachting voor de ebit in 2015 verhoogd met 12% en het advies gehandhaafd op ‘buy’.

Credit Suisse heeft eveneens zijn koersdoel verhoogd, van 20,50 euro naar 25 euro, maar het advies laten staan op ‘underperform’. Weliswaar hebben valuta-effecten geleid tot een bijstelling van de verwachting voor de ebitda, voor de middellange termijn ziet analist Chris Counihan gevaren.

Consensus K+S Group

De consensus voor K+S Group is licht positief, maar laat ook zien dat er momenteel nog enige verdeeldheid is onder analisten. Weliswaar staan er 14 koopadviezen uit, daar staan ook 5 houd- en 7 verkoopadviezen tegenover.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 29,78 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 5,5%. De bandbreedte waarin recent afgegeven koersdoelen zijn afgegeven is echter fors.

Zo hanteren Deutsche Bank en Credit Suisse beide een koersdoel van 25 euro, waarmee zij rekenen op een koersdaling van maar liefst 26,1%. Zij hebben dan ook een verkoopadvies voor K+S Group uitstaan. Daartegenover staan JP Morgan en Barclays , die met koersdoelen van respectievelijk 38 euro en 37 euro een opwaarts potentieel van 17% en 14,8% zien.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.