Ablynx haalt met obligaties 100 miljoen euro op

Het biotechbedrijf Ablynx uit Gent heeft met een converteerbare obligatie een bedrag van 100 miljoen euro opgehaald. Dat heeft het Gentse bedrijf gemeld.

De extra financiële middelen zullen door Ablynx naar eigen zeggen vooral worden besteed om de ontwikkeling van de eigen klinische productportfolio te versnellen, een aantal pre-commerciële activiteiten op te starten en om de klinische ontwikkeling te stimuleren van product-kandidaten die zich momenteel nog in een vroeg stadium bevinden.

Onder meer wil Ablynx tijdens de tweede helft van dit jaar patiëntenproeven opstarten om een potentieel geneesmiddel tegen de bloedziekte trombotische trombocytopenische purpura (TTP) te testen.

Daarnaast wordt tegen eind volgend jaar een project gepland waarbij een potentieel middel tegen het respiratoir syncytiaal virus, verantwoordelijk voor infecties van de luchtwegen, bij honderdvijftig kinderen te testen. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar en bieden een coupon van 3,25 procent per jaar.

Bron: Express.be