Favorietenlijst SNS Securities

SNS Securities heeft een Top Picks list waarin Nederlandse aandelen zijn opgenomen die volgens de analisten de moeite waard zijn. De lijst is samengesteld uit vier categorieën waarbij voor elk 2 aandelen zijn geselecteerd. Tot de favoriete aandelen van SNS Securities behoren onder meer Wolters Kluwer en Philips .

Door onze redactie

Categorieën
SNS securities heeft vier categorieën waarin de favorieten zijn onderverdeeld, te weten:

 • Defensive – Aandelen die robuuste opbrengsten hebben en een relatief stabiele kasstroom en sterke balans.
 • GARP – Growth At Reasonable Price. In deze categorie zijn aandelen opgenomen die absolute groei vertonen of die een beter groeiprofiel hebben dan hun sectorgenoten met daarbij een aantrekkelijke waardering.
 • Recovery Plays – Deze categorie keert na jaren weer bij SNS Securities terug. In deze categorie zijn bedrijven opgenomen die te maken hebben met tegenvallende opbrengsten en een dalende vraag.
 • Theme Plays – Bedrijven die profiteren van bepaalde trends (sociaal, demografisch) die voor een korte of lange periode zullen bestaan. Dit moet resulteren in een goede groei van de opbrengsten. De analisten hebben deze keer gekeken naar bedrijven met een grote blootstelling aan de Verenigde Staten of de dollar.

  De analisten hebben voor de vier categorieën de volgende aandelen geselecteerd:

 • Defensive – Mediq en Wolters Kluwer
 • GARP – CSM en Philips
 • Recorvery Plays – ASM International en Randstad
 • Theme Play – Arcadis en Dockwise

  Prestaties vorige Top Picks
  Als gebruikelijk hebben de analisten ook gekeken naar de prestaties van de meest recente Top Picks. De analisten stellen dat de aandelen in de categorieën Defensive en Restructering het goed hebben gedaan, maar Theme PLays en Underperformers het iets minder deden dan verwacht.

  Desondanks zijn de analisten trots op hun Top Picks omdat deze over een periode van 8 jaar de AEX -index en AMX -index hebben verslagen met respectievelijk 145% en 76%.