Analisten blijven positief over Henkel

Henkel presenteerde onlangs zijn tweedekwartaalcijfers. Hierin kwam naar voren dat het concern last heeft van de gestegen grondstofprijzen. De nettowinst daalde mede daarom dan ook met ruim 80% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten zijn redelijk verdeeld over het aandeel maar de consensus blijft positief.

Resultaten Q2
De nettowinst daalde in het tweede kwartaal van 2008 tot 38 miljoen euro. In Q2 dit jaar steeg de omzet met 11,4% tot 3,68 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten is de omzet nog hoger met 17,7%. De EBIT kwam echter lager uit op 113 miljoen euro (van 339 miljoen euro). Oorzaak van deze daling van 34,6% waren herstructureringskosten.

Voor het gehele jaar rekent Henkel op een omzetgroei tussen de 3%-5%. Eerder ging het nog uit van een stijging van 3%-4%.


Greep uit het assortiment van producten dat Henkel produceert

Koersdoelen dicht bij elkaar
Naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers hebben diverse analisten hun koersdoel neerwaarts bijgesteld. De meeste koersdoelen liggen nu rond het gemiddeld koersdoel van 31,65 euro waardoor de analisten redelijk unaniem zijn in hun verwachtingen. Positieve uitschieter is het koersdoel van 40 euro afgegeven door de analisten van Sanford C. Bernstein & Co. Het meest negatief zijn de analisten van Société Générale. Zij hebben voor het aandeel een verkoopadvies afgegeven met een koersdoel van 23 euro.

De consensus voor het aandeel Henkel is redelijk positief. Het is echter niet de beste van de sector door ondermeer de 5 verkoopadviezen die zijn afgegeven. Analisten zijn redelijk verdeeld met 14 koop- 11 houd- en 5 verkoopadviezen.

In de afgelopen jaren nam de koers-winstverhouding toe tot bijna 19. Nu ligt de koers-winstverhouding weer ongeveer op het niveau van 2004. Toen bedroeg de k/w 12,26, op dit moment is dit 12,92.