Randstad beschouwd als goede investering

Uitzendgrootmacht Randstad maakte bekend dat het over het tweede kwartaal van 2008 een winst heeft geboekt van 96 miljoen euro. Dit betekende een winstdaling van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De terugval werd veroorzaakt door een teruglopende vraag naar uitzendwerk in Europa en Noord-Amerika. Analisten blijven positief over de uitzender en beschouwen het als een goede investering.

De omzet van Randstad steeg met 2 procent tot 4,5 miljard euro. Goede resultaten boekte het bedrijf in Duitsland waar de omzet met 20 procent steeg. De nettowinst bedroeg over het eerste halfjaar 96 miljoen euro.

Het bedrijf gaf verder te kennen last te hebben van een krimpende uitzendmarkt. In Groot-Brittannië en Noord-Amerika daalden de omzetten met respectievelijk 11 en 8 procent. In Nederland groeide de omzet van het uitzendconcern met 3 procent. Dit is te danken aan de krapte die ontstaan is op de arbeidsmarkt voornamelijk in de ICT -sector.

Vedior
De nieuwste aanwinst van Randstad heeft tot op heden nog niet voor windeieren gezorgd. Vedior werd recentelijk door Randstad voor 3 miljard euro overgenomen. Randstad heeft last van de schulden die Vedior met zich mee heeft gebracht. Bestuursvoorzitter Ben Noteboom meldde dat het bedrijf om deze reden bezuinigingen gaat doorvoeren.

Het bedrijf is door de overname van Vedior de tweede uitzendorganisatie ter wereld geworden, het dient alleen het Zwitserse Adecco voor zich te houden. Verder zal de naam Vedior verdwijnen uit het straatbeeld evenals Dactylo. Beiden zullen voortaan Randstad gaan heten.

Consensus
Randstad wordt door analisten nog steeds beschouwd als een goede investering. Op dit moment heeft het bedrijf 11 koop- , 5 houd- en 2 verkoopadviezen gekregen. De analisten van Rabo Securities verlaagden onlangs hun koersdoel met 10 euro tot 28 euro. Zij handhaven hun koopadvies. De analisten van Ageas Bank hebben naar aanleiding van de halfjaarcijfers hun advies verlaagd naar houden.

Binnen de sector detachering wordt Randstad hoger gewaardeerd dan haar Europese concurrenten. Het concern wordt op gevolgd door Brunel (3 koopadviezen en 1 verkoopadvies), USG People NV (8 koop-, 5 houd- en 4 verkoopadviezen), Adecco (3 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen) en DPA (2 verkoopadviezen).

De slotkoers van gisteren noteerde 19,74 euro. Het gemiddelde koersdoel van Randstad is 30,15 euro wat een verwacht rendement van 52,73% oplevert.

Randstad biedt een dividend van 1,25 euro aan haar aandeelhouders wat een dividendpercentage van 6,36% betekent. Verder wordt er verwacht dat Randstad een koers-winstverhouding van 5,95 behaald een daling van 2,13 ten opzichte van 2007, aldus persbureau Reuters.