Upgrades Air Canada en Doordash

h3>Divers beursnieuws

De aankoop op 30 april van een aandelenpakket in de Montreal-leverancier van software voor het beheer van de toeleveringsketen dwong de vermogensbeheerder van Montreal om de autoriteiten de afgelopen dagen te vertellen dat hij 10,5% Tecsys-aandelen bezat om de maand mei te beginnen. Fiera is de grootste institutionele aandeelhouder van Tecsys.

WSP verloor vrijdag de steun van Laurentian Bank Securities. Analist Nishita Mehta biedt niet langer aan om de aandelen van het ingenieursbureau in Montreal te kopen omdat de waardering die ze nu als overdreven beschouwt na de stijging van 9% die donderdag werd opgetekend. WSP verdient niettemin een waarderingspremie in vergelijking met zijn concurrenten als Stantec en IBI Group, gezien het trackrecord van WSP op het gebied van acquisities, benadrukt de analist.

Air Canada won eerder deze week een koopadvies. TD-analist Tim James stelt nu voor om de titel van de Montreal-luchtvaartmaatschappij te verwerven. Hij verwacht dat de autoriteiten de beperkingen zullen versoepelen zodra het aantal COVID-19-gevallen afneemt en het aantal gevaccineerde mensen toeneemt. Hij zei dat beleggers die bereid zijn het hoofd te bieden aan volatiliteit en een hoog risiconiveau dat momenteel in de markt aanwezig is, beloond zouden worden.

Alithya heeft een nieuwe bewonderaar bij Laurentian Bank Securities. Analist Nick Agostino lanceerde maandag zijn verslag van de activiteiten van het bedrijf uit Montreal dat gespecialiseerd is in de transformatie van organisaties door voor te stellen de titel te kopen. Hij zei in het bijzonder het team van "ervaren" managers te waarderen en onderstreepte de verbetering van de marges en acquisities van de elementen die op korte termijn van invloed kunnen zijn op de voorraad.

De recente zwakke markt in telegeneeskundeaandelen en lagere waarderingen in de sector van de gezondheidszorgtechnologie zouden het in Montreal gevestigde Dialogue ten goede kunnen komen. Deze week wees David Kwan van TD in een notitie erop dat de situatie Dialogue zou kunnen helpen bij haar zoektocht naar overnames. "De liquiditeit van Dialogue in combinatie met de onderhandelingschip die de aandelen bieden, stelt het bedrijf in staat grotere bedrijven te kopen. De acquisities zijn niet alleen een katalysator voor de korte termijn voor het aandeel, maar ook een belangrijke manier om Dialogue te helpen haar leiderspositie in wat een zeer competitieve markt blijft, "zei hij.

Quebec-titels Molson Coors, Power Corporation, SNC-Lavalin, Yellow Pages, Savaria, Uni-Select, National Bank , Laurentian Bank en WSP, hebben deze week allemaal een top van de afgelopen 52 weken in Toronto bereikt.

Airbnb (+ 4,01% tot 141,20) genereerde een omzet en het aantal boekingen overtrof in het eerste kwartaal de verwachtingen op Wall Street en profiteert daarnaast van de snelle vaccinatiecampagnes en de versoepeling van de beperkingen in verband met de pandemie Covid-19, waardoor meer mensen vakantieverhuur gingen boeken.

Tesla (+ 3,16% tot 589,74) zou in gesprek zijn met de Chinese fabrikant van goedkope batterijen EVE Energy om het te integreren in de toeleveringsketen van zijn fabriek in Shanghai.

Doordash (+ 22,15% tot 141,07) verhoogde zijn prognose voor de brutowaarde van zijn jaarlijkse bestellingen en rapporteerde kwartaalomzet boven de consensus, aangezien stimuleringsmaatregelen de vraag naar dienstverlening in het eerste trimester van maaltijden ondersteunden. CFRA heeft haar aanbeveling gedaan tot 'Hold' vs 'Sell'.