Hyundai Motor Group rondt overname Boston Dynamics af

 • Hyundai Motor Group, het moederbedrijf van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai Motor Company (OTCPK:HYMTF), heeft de overname afgerond van een meerderheidsbelang in Boston Dynamics, een Amerikaans engineering- en robotica-ontwerpbedrijf.
 • De groep kocht het belang van SoftBank in een deal die Boston Dynamics waardeerde op $ 1,1 miljard.
 • Aanvullende financiële details met betrekking tot de deal blijven niet bekendgemaakt. Hyundai Motor Group heeft nu een belang van 80% in Boston Dynamics, terwijl SoftBank een belang van 20% behoudt via een filiaal.
 • Hyundai Motor Group zal de overname gebruiken om een waardeketen voor robotica te ontwikkelen die de fabricage van robotcomponenten omvat tot slimme logistieke oplossingen.
 • Het zal ook helpen om de productlijn en verkoop- en dienstenvoetafdruk van Boston Dynamics uit te breiden. Boston Dynamics biedt robots in meerdere industrieën, waaronder olie en gas, mijnbouw en energiebedrijven.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Seoul volgens de analisten uit op 3.41 miljard won. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 2880.89 miljard won verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Hyundai Corp in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 35.33 miljard won. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2661.67 won. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.65 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 600 won per aandeel. Hyundai Corp's dividendrendement ligt dus op 2.95 procent. Het doorsnee dividendrendement van de handelssector ligt op een zeker aantrekkelijke 3.14 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 29 december een interim-dividend van 600000 won uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 257.61 miljard won. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 59 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12950 en de 22700 won.

  Historische beurskoersen Hyundai Corp

  koersgrafieken hyundaicorp

  Het aandeel sloot vrijdag op 20350 won.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.