Desktop Metal neemt fabrikant van multi-materiaal depositiesystemen Aerosint over

  • Desktop Metal (DM) heeft Aerosint overgenomen, een maker van multi-materiaaldepositiesystemen voor op poeder gebaseerde additieve fabricage (AM)-oplossingen.
  • Aerosint's gepatenteerde selectieve poederdepositietechnologie maakt volledige driedimensionale controle van de materiaalplaatsing tijdens het printen mogelijk en kan worden geïntegreerd in elk poederbed AM-proces, zoals laserpoederbedfusie, binderjetting, high-speed sinteren of selectief lasersinteren.
  • "Deze transactie bevordert onze strategie om gedifferentieerde printtechnologieën te bezitten die een groeiende reeks AM 2.0-toepassingen op grote schaal mogelijk maken", aldus Desktop Metal-oprichter en CEO Ric Fulop.
  • Fulop merkte verder op dat printen met meerdere materialen de volgende grens is in AM. "Tegenwoordig printen mensen onderdelen, maar in de toekomst zullen mensen volledige producten willen printen, die uit meerdere materialen kunnen bestaan."
  • Aerosint zal opereren als een volledige dochteronderneming van Desktop Metal en zal verder worden geleid door de oprichters Edouard Moens de Hase en Matthias Hick, die respectievelijk zullen dienen als algemeen directeur en innovatiedirecteur van de Aerosint-business.
  • Desktop Metal zei dat de multi-materiaalproducten en -diensten van Aerosint beschikbaar zullen blijven voor de AM-industrie met integratie in Desktop Metal-platforms die de komende twee jaar worden beoogd.