Trading update Devgen, inkomsten fors hoger

Devgen verstrekte vandaag een business update en de kwartaalresultaten voor de periode eindigend op 31 maart 2012. Devgen en Syngenta hebben een licentie- en onderzoeksovereenkomst ondertekend voor een periode van zes jaar. Deze overeenkomst betreft de toepassing van RNAi-technologie voor gewasbescherming onder de vorm van sproeimiddelen.

Ze voorziet in een initiële betaling aan Devgen van € 22 miljoen alsook in een jaarlijkse vergoeding van € 4,8 miljoen om onderzoek te financieren tijdens de looptijd van de overeenkomst.

Financiële ontwikkelingen

De totale inkomsten bedroegen € 1,8 miljoen, met € 1,3 miljoen aan zaadinkomsten (een stijging met 51%) en € 0,5 miljoen aan inkomsten uit diensten voor onderzoek en ontwikkeling (een daling met 83%).

De inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling bedroegen € 0,5 miljoen, in vergelijking met € 2,9 miljoen over dezelfde periode vorig jaar omwille van de voltooiing van de onderzoeks- en licentieovereenkomst met Monsanto Company in oktober 2011.

Hoofdzakelijk omwille van de lagere onderzoeksinkomsten, bedroeg de EBITDA voor de eerste drie maanden van het jaar € -3,3 miljoen vergeleken met € -0,7 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Geldmiddelen en geldbeleggingen bedroegen op het einde van maart 2012 € 40,6 miljoen, inclusief in pand gegeven geldmiddelen voor een bedrag van € 5,7 miljoen. Dit vertegenwoordigt een kasuitstroom van € 3,7 miljoen tijdens het eerste kwartaal van 2012.