Montea breidt uit

Vastgoedbedrijf Montea meldt dat het haar vastgoedportefeuille in België en in Frankrijk uit gaat breiden. Montea heeft een principe-akkoord met MG REAL Estate (De Paepe Group) voor de verwerving van een ontwikkeling op maat voor DHL Global Forwarding op Brucargo, Brussels Airport.

Daarnaast heeft Montea een samenwerking met Office Depot in Europa voor de verwerving van een site in Puurs (België) en lopende besprekingen betreffende een voorgestelde “sale & lease back” operatie voor een site in de regio Marseille (Frankrijk). Tevens koopt Montea een logistiek platform aan in de regio Arras (Frankrijk) van CBRE Global Investors.

Verkopen van kantoren en opslagruimte in Vilvoorde

In het kader van het dynamisch beheer van haar vastgoedportefeuille is Montea overgegaan tot de verkoop van een gemengde site bestaande uit 3.000 m² kantoren en 1.000 m² opslagruimte in Vilvoorde. De transactie werd gerealiseerd voor een bedrag van EUR 2,45 miljoen, in lijn met de reële waarde van de site per 31/03/2012.

Deze verkoop past in de desinvesteringspolitiek van Montea waarbij kleinere niet‐strategische panden verkocht worden zodat de focus kan gelegd worden op de aankoop van grotere logistieke platformen.