China Evergrande-schuldproblemen weergalmen in Chinese vastgoedaandelen, obligaties

  • Onzekerheid blijft de aandelen en obligaties van Chinese vastgoedbedrijven in de war brengen nu S&P Ratings en Fitch andere vastgoedontwikkelaars afwaarderen in de nasleep van de schuldencrisis in China Evergrande (OTCPK: EGRNF).
  • Country Garden Holdings (OTCPK: CTRYF), KE Holdings (BEKE) en MDJH (MDJH) behoren tot de in de VS genoteerde bedrijven die actief zijn op de Chinese vastgoedmarkt.
  • S&P Global Ratings verlaagde woensdag de rating van Greenland Holding voor de lange termijn van BB naar B+, waardoor het verder in het rommelgebied terechtkwam. "We verwachten dat de cashgeneratie van de in China gevestigde vastgoedontwikkelaar zal vertragen te midden van marktdalingen. We verwachten echter nog steeds dat het bedrijf zijn aanstaande looptijden zal beheren met intern gegenereerde middelen", zei S&P in een verklaring.
  • S&P verlaagde ook E-House (China) Enterprise Holdings' naar B van B+, aangezien het kredietbeoordelingsbedrijf van mening is dat de "schuldhefboomwerking van E-House zal toenemen naarmate het bureaubedrijf afbouwt als gevolg van de verzwakking van de verkoop van onroerend goed te midden van de neerwaartse cyclus van de sector" ."
  • Fitch Ratings verlaagt de standaardrating van Modern Land (China) voor de lange termijn van buitenlandse valuta en lokale valuta naar C van B, nadat het bedrijf had gezegd dat het de looptijd van zijn $ 250M uitstaande senior notes, die op 10 oktober vervallen, wil verlengen. 25, 2021 met drie maanden. "Fitch beschouwt de verlenging van de looptijd van de obligatie met drie maanden als een noodlijdende schulduitwisseling", zei Fitch.
  • Ondertussen boekt Evergrande (OTCPK: EGRNF) geleidelijke vooruitgang in de verkoop van activa met de overeenkomst om zijn 40% in zijn joint venture met Qumei Home Furnishings te verkopen aan de partner voor 72 miljoen yuan ($ 11,2 miljoen), meldt Reuters.
  • Aan de negatieve kant zeggen gemeenteambtenaren van Changchun dat de projectontwikkelaar nog geen $ 28 miljoen heeft betaald voor grond die het eerder dit jaar in de stad heeft gekocht, zegt Reuters.