WDP verkoopt in Tsjechie en herinvesteert in Belgie

WDP ondertekende gisteren een verbindende overeenkomst (onder een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder financiering) voor de verkoop van 100% van de aandelen in haar Tsjechische dochtervennootschap WDP CZ. Deze transactie past in de strategie van WDP om haar positie in haar kernmarkten in West-Europa te versterken, met als aanvulling de logistieke groeimarkt in Roemenië.

25 miljoen euro gemoeid

De transactie behelst een totale waarde van de Tsjechische vastgoedportefeuille van circa 25 miljoen euro, wat in lijn ligt met de laatste fair value. Om de transactiewaarde te maximaliseren en een geleidelijke herinvestering in de kernmarkten te kunnen bewerkstelligen, zal een deel van de koopprijs van maximaal 6 miljoen euro voldaan worden via een uitgestelde betaling. Deze zal gespreid betaald worden aan een jaarlijkse rentevoet van 10% over een periode van maximaal 3 jaar startende vanaf de closing van de transactie die is voorzien eind 2012 maar uiterlijk op 1 april 2013. De koper is CTP Group, marktleider in logistiek vastgoed in Tsjechië.

WDP zal de middelen die vrijkomen door de verkoop van WDP CZ onmiddellijk aanwenden voor een strategisch gelegen project te Zwijndrecht (in de haven van Antwerpen). Dit werd reeds aangekondigd naar aanleiding van de Q3 2012 cijfers.