Overname redt één derde van tewerkstelling Alfacam

Bij het mediadienstenbedrijf Alfacam Group uit Lint zullen een vijfendertigtal werknemers in dienst kunnen worden gehouden. Dat werd bekend gemaakt door de groepen Videohouse en AED Rent, die met de curatoren van het failliete Alfacam een overname-akkoord hebben bereikt. Het productiehuis Videohouse, dochter van het Franse concern Euro Media Group, zou de technische uitrusting van Alfacam overnemen en ook zesentwintig werknemers in dienst kunnen nemen.

Bij het bedrijf AED Rent uit Willebroek, dat audiovisuele oplossingen aanbiedt en de terreinen en gebouwen van Alfacam overneemt, zouden een twaalftal mensen aan de slag kunnen. Op het ogenblik van het faillissement van Alfacam in april dit jaar werkten bij het mediadienstenbedrijf nog honderdentien mensen. Met de totale overnameprijs zou een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro zijn gemoeid.

De curator gaf verder aan dat er nog geen definitief uitzicht is over een eventuele recuperatie van de waarborgen die de Vlaamse overheid aan Alfacam had gegeven.

Bron: Express.be