Nagenoeg alle divisies Sipef melden productieverlagingen

De plantageholding Sipef is tijdens het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg in alle divisies met een productieverlaging geconfronteerd. De divisie palmolie, waar een terugval met 11,4 procent werd opgetekend tegenover het derde kwartaal van vorig jaar, werd het zwaarst getroffen. De activiteiten werden geconfronteerd door een hogere neerslag en herbeplantingen.

Bij de rubberproductie werd een achteruitgang met 8,2 procent, te wijten aan neerslag en technische problemen, geregistreerd. De bananenproductie, die een daling met 7 procent diende te melden, diende af te rekenen met ongunstige klimatische omstandigheden en sociale onrust. Alleen de theeproductie, waar een toename met 10,6 procent kon worden gerealiseerd, vormde een uitzondering op de dalende trend. De holding zegt wel te verwachten dat vooral bij palmolie snel een heropleving zal kunnen worden opgetekend.

Sipef benadrukt ook het grootste gedeelte van zijn productie voor het lopende jaar al vooraf aan rederlijke prijzen te hebben verkocht.

Bron: Express.be