Easyvest wil het Belgisch pensioenlandschap vereenvoudigen met haar nieuwe pensioenplanner

Het lag al meer dan een jaar op de loer. De ambitie van easyvest, een Brusselse fintech gespecialiseerd in passief beleggen, wordt nu werkelijkheid: zijn pensioenplanner, die al meer dan 1000 keer gedownload werd, moedigt de Belgen aan om nu in actie te komen om hun pensioen te verbeteren.

Waarom?

Omdat het Belgische pensioensysteem complex is. Wie weet nu precies hoeveel hij krijgt en wanneer?

Het pensioen is niet alleen ingewikkeld, maar ook vaak afstandelijk, saai en schrikt ook veel mensen af. We denken er liever niet aan!

Maar uitstel brengt toekomstige gepensioneerden in gevaar, want voor velen zal de som van wettelijke en aanvullend pensioen niet genoeg zijn. Met zijn pensioenplanner biedt easyvest Belgen een eenvoudige tool waarmee ze nu kunnen handelen om hun pensioen met een gerust hart te plannen.

Hoe?

Met de easyvest-app kunt u al uw pensioengegevens op één plek verzamelen (wettelijk pensioen, aanvullend pensioen, pensioensparen), een pensioendoelstelling bepalen die overeenkomt met uw behoeften en direct actie ondernemen door een spaarplan te openen om dit doel te bereiken.

Voor wie?

Voor alle Belgen. De app is gratis en de planner laat een onbeperkt aantal simulaties toe. Daarnaast houdt het voorgestelde spaarplan rekening met ieders situatie. Dit is wat een nieuwe gebruiker te zeggen heeft:

“De easyvest-app is van openbaar nut. Iedereen zou de oefening meteen moeten doen. Omdat intuïtief niemand weet hoe hij moet anticiperen op samengestelde rente en inflatie, is het essentieel om zo'n rekenmachine te hebben.”

De app is hier te downloaden.