Uitgever ActuaMedica volledig in handen van Roularta

Het bedrijf ActuaMedica, uitgever van medische publicaties, komt volledig in handen van de groep Roularta. Tot nu toe had Roularta al een belang van 50 procent in ActuaMedia, maar neemt nu ook het resterende pakket van zijn Britse partner United Business Media (UBM) over. ActuaMedica is onder meer uitgever van De Artsenkrant. In de portfolio van het bedrijf zit ook De Specialistenkrant, die volgens Roularta na de overname echter zal worden vervangen door digitale nieuwsbrieven.

Ook werd bekend gemaakt dat De Tandartsenkrant uit de portefeuille wordt gehaald en zal worden afgestoten. Volgens Roularta hebben zich al een aantal overnamekandidaten voor de publicatie gemeld. Tegelijkertijd werd aangekondigd dat eind februari de Ziekenhuis- en Zorgkrant zal worden gelanceerd. Die publicatie richt zich specifiek op de beslissingsnemers van de ziekenhuizen en seniorenzorg in Vlaanderen.

De krant zal tweemaandelijks verschijnen en zal worden geleid door de hoofdredacteurs Michaël Vandamme en Désirée De Poot, die eerder al een gelijkaardige functie hadden bij respectievelijk Senior Update en De Apotheker.

Bron: Express.be