KKR sluit zijn eerste Azië-kredietfonds af op $ 1,1 miljard

  • KKR (KKR) kondigde de definitieve afsluiting aan van het KKR Asia Credit Opportunities Fund voor $ 1,1 miljard, dat zich richt op op maat gemaakte particuliere kredietoplossingen voor bedrijven en sponsors.
  • "Azië blijft profiteren van gunstige macro-economische trends en groei op lange termijn. Het aantal financieringsopties dat beschikbaar is voor bedrijven die gelijke tred willen houden met deze snelle groei, is echter beperkt gebleven", aldus Ming Lu, hoofd van KKR Asia Pacific. . "Wij geloven dat deze dynamiek een aantrekkelijk landschap biedt voor alternatieve vermogensbeheerders zoals KKR, die in staat zijn om flexibelere en gedifferentieerde kredietoplossingen te bieden dan traditionele kredietverstrekkers."
  • De investeringsmaatschappij haalde het geld op tegen een achtergrond in Azië, waar bankkapitaal ongeveer 80 cent van elke dollar aan kredietkapitaal vertegenwoordigt, aldus Brian Dillard, hoofd van Asia Credit bij KKR. Dat is een veel groter aandeel dan Noord-Amerika en Europa. "Met een beperkt niet-bancair aanbod geloven we dat deze markt aantrekkelijke kansen biedt voor alternatieve kredietverstrekkers zoals KKR (KKR), zei hij.
  • In Azië-Pacific heeft het bedrijf sinds 2019 14 kredietinvesteringen afgesloten, goed voor ~ $ 2,4 miljard geïnvesteerd door KKR (KKR) en een totale transactiewaarde van $ 4,7 miljard.
  • Het bedrijf richtte zijn kredietplatform op in 2004 en deed zijn eerste particuliere kredietinvestering in 2005. Tegenwoordig beheert het wereldwijd ongeveer $ 184 miljard aan kredietactiva.