Bekaert kondigt de achtste tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan

Bekaert kondigt de achtste tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan

Bekaert heeft de zevende tranche van het inkoopprogramma voltooid op 11 oktober 2023. De vennootschap heeft tussen 28 juli en 11 oktober 2023 een totaal van 699 463 gewone aandelen ingekocht voor een bedrag van € 30 miljoen. Tijdens de eerste zeven tranches van het inkoopprogramma heeft Bekaert een totaal van 5 522 226 gewone aandelen ingekocht voor een bedrag van € 202,8 miljoen.

Bekaert kondigt vandaag aan dat de achtste tranche van haar inkoopprogramma op 17 november 2023 wordt opgestart voor een totaalbedrag tot maximaal € 30 miljoen (de Achtste Tranche). Het is de bedoeling dat, afhankelijk van de marktvoorwaarden, de Achtste Tranche zal worden voltooid voorafgaand aan de publicatie van de jaarresultaten 2023 van de groep, die gepland is op 1 maart 2024.

Bekaert heeft Kepler Cheuvreux SA aangesteld als onafhankelijke intermediair om de aandelen in haar naam in te kopen en om, onafhankelijk van Bekaert , handelsbeslissingen te nemen in het kader van de Achtste Tranche.

Zoals eerder aangekondigd heeft het inkoopprogramma tot doel het geplaatste aandelenkapitaal van de vennootschap te verminderen en alle aandelen die in het kader van deze regeling worden ingekocht, zullen worden vernietigd. Tot dusver werden 4 600 889 eigen aandelen vernietigd.

Tijdens de Achtste Tranche van het Programma zal Bekaert regelmatig persberichten publiceren met updates over de geboekte vooruitgang, zoals vereist door de wet. Deze informatie zal ook beschikbaar zijn op de investor relations pagina's van onze website.

Bijlage