BeeBonds lanceert kapitaalverzekerde leningen met Atradius

BeeBonds, het crowdfundingplatform met Europese goedkeuring en gespecialiseerd in vastgoed, wil beleggers nog meer zekerheid bieden en kondigt de lancering van kapitaalverzekerde leningen aan. BeeBonds gaat hiervoor in zee met de wereldwijd actieve verzekeraar Atradius.

Dit betekent dat de belegger in geval van insolventie van de emittent enerzijds zijn ingelegde kapitaal zal recupereren en anderzijds alle nog verschuldigde rente zal ontvangen. De kapitaalverzekerde leningen zullen ondanks die maximale zekerheid een zeer aantrekkelijke rentevoet (minimaal 6% bruto) aanbieden.

De projecten waarop de kapitaalverzekerde leningen van toepassing zijn, ondergaan hetzelfde strikte onderzoeksproces als de projecten zonder kapitaalverzekering. Daarenboven voert de verzekeraar van het kapitaal, Atradius eveneens een grondige studie uit alvorens het licht op groen te zetten: een extra garantie.

De belegger kan met andere woorden met gerust gemoed vastgoedprojecten blijven financieren en zijn geld in de reële economie aan het werk zetten in plaats van het op een niet-productief spaarboekje te laten staan of in te tekenen op de volgende staatsbon. Het rendement op de kapitaalverzekerde leningen zal immers meer dan het dubbele bedragen dan het rendement op de staatsbon. Het nieuwe beleggingsproduct bij BeeBonds biedt de belegger de mogelijkheid om binnen zijn portefeuille extra diversificatie en veiligheid in te bouwen. Zoekt de belegger, in functie van zijn risicoprofiel, vooralsnog een hoger rendement dan kan hij nog steeds terecht bij ons reguliere aanbod aan beleggingsprojecten zonder kapitaalverzekering. Het staat de belegger ook vrij om voor een combinatie van de twee te gaan en een goed uitgebalanceerde portefeuille op te bouwen.

Joël Duysan, CEO van BeeBonds: "Bij BeeBonds is het onze missie om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen en zoveel mogelijk spaargeld naar de reële economie te sturen. En met ons nieuw aanbod slagen we meteen in deze dubbele opzet. Daarom zijn we trots dat we die kapitaalverzekerde leningen kunnen introduceren. Daarenboven stellen ze ons in staat om het belang van crowdlending als financieringsbron te versterken, met name voor projecten die gericht zijn op het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen." Belangrijk te vermelden is dat kapitaalverzekerde leningen voorlopig alleen kunnen worden geënt op vastgoedtransacties, waarbij een vastgoedhandelaar vastgoed opkoopt om te renoveren en daarna doorverkoopt en dit tot een maximum van €500.000 per project. We kijken vooral uit naar vastgoedhandelaars die de nadruk leggen op het verduurzamen van

vastgoed door onder meer de energie-efficiëntie te optimaliseren, een segment waar de nood aan financiering hoog is. Per belegger zal de maximuminleg ten slotte tot €5.000 per project worden beperkt, om zoveel mogelijk beleggers te kunnen laten deelnemen aan elke financieringsronde.