VGP en Deka Immobilien Voltooien Tweede Closing in 50:50 'RED' Joint Venture

PERSBERICHT
Gereglementeerde informatie  

Antwerpen, België, 16 april 2024 (7.00 uur CET)

VGP NV (' VGP ') en Deka Immobilien, één van Europa’s grootste, wereldwijd actieve vastgoedinvesteringsmaatschappijen, kondigen vandaag de ondertekening aan van de tweede closing tussen VGP en hun 50:50 joint venture RED (de 'Vijfde Joint Venture'). De transactie omvat twee logistieke gebouwen en een parkeergarage die op het moment van de eerste closing nog in aanbouw waren en inmiddels werden voltooid. De gebouwen zijn ontwikkeld binnen de parken die tijdens de eerste closing werden overgedragen aan de joint venture.

De twee gebouwen bevinden zich in VGP Park Giessen Am Alten Flughafen en VGP Park Berlin – Oberkrämer en zijn volledig verhuurd aan Zalando (Giessen), Toussaint en BTG International Spedition (Oberkrämer).

De transactie met RED is de tweede transactie uit een vooraf overeengekomen reeks van drie waarbij de volledige portefeuille van 20 gebouwen wordt overgedragen aan de joint venture. De prijs van de volledige portefeuille werd voorafgaand aan de eerste closing overeengekomen. Deze tweede transactie bestaat uit € 281 miljoen aan bruto activawaarde en zal voor VGP € 203 miljoen aan netto contante opbrengsten genereren.

Na de afronding van deze tweede closing van de RED Joint Venture zal de vastgoedportefeuille van de RED Joint Venture bestaan uit 19 opgeleverde gebouwen die ongeveer 785.000 m² verhuurbare oppervlakte vertegenwoordigen en 100% verhuurd zijn.

De derde en laatste closing voor deze joint venture is gepland in de tweede helft van 2024. Deze transactie zal één gebouw omvatten dat momenteel in aanbouw is. Na deze derde transactie zal de RED Joint Venture volledig geïnvesteerd zijn.


CONTACTGEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN VAN DE MEDIA

Investor Relations

Tel: +32 (0)3 289 1433
investor.relations@vgpparks.eu
Karen Huybrechts
(Hoofd Marketing)
Tel: +32 (0)3 289 1432


OVER VGP

VGP is een pan-Europese eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van logistiek en semi-industrieel vastgoed van hoge kwaliteit en een leverancier van duurzame energieoplossingen. VGP heeft een volledig geïntegreerd bedrijfsmodel met uitgebreide expertise en jarenlange ervaring in de hele waardeketen. Opgericht in 1998 als een Belgische vastgoedontwikkelaar in familiebezit in Tsjechië is VGP met een personeelsbestand van ongeveer 368 voltijdse werknemers in 17 Europese landen, rechtstreeks en via verschillende 50:50 joint ventures. Per december 2023 bedroeg de Bruto Vermogenswaarde van VGP , inclusief de joint ventures aan 100%, € 7,19 miljard en had het bedrijf een Netto Vermogenswaarde (EPRA NTA) van € 2,3 miljard. VGP is genoteerd aan Euronext Brussel. (ISIN: BE0003878957).

Ga voor meer informatie naar: http://www.vgpparks.eu

Toekomstgerichte verklaringen:  Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen weerspiegelen de huidige inzichten van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en omvatten bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van enige toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. VGP verstrekt de informatie in dit persbericht op deze datum en neemt geen enkele verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken met het oog op nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. De informatie in deze aankondiging vormt geen aanbod om effecten in VGP te verkopen of een uitnodiging om effecten in VGP te kopen of een uitnodiging of aansporing om zich bezig te houden met andere beleggingsactiviteiten.  VGP wijst elke aansprakelijkheid af voor verklaringen gemaakt of gepubliceerd door derden en neemt geen enkele verplichting op zich om onjuiste gegevens, informatie, conclusies of meningen gepubliceerd door derden met betrekking tot dit of enig ander persbericht uitgegeven door VGP te corrigeren.


Bijlage