Cadeaubonnen zakelijk geven: een slimme keuze voor elke ondernemer

Als ondernemer wil je graag je werknemers en zakenrelaties bedanken of belonen. Maar wat geef je ze? Wijn, chocolade, bloemen? Hoewel dit zeker gewaardeerd wordt, is er een nog betere optie die beter aansluit bij ieders persoonlijke voorkeur: cadeaubonnen. Het is een slimme keuze die jou tijd bespaart en door de ontvanger altijd gewaardeerd wordt! In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Voordelen van cadeaubonnen voor je bedrijf

Waarom zijn cadeaubonnen zo’n goede optie om zakelijk te geven? Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Veel soorten: Iedereen waardeert een cadeaubon. Jong en oud, man of vrouw. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je cadeau in de smaak valt. Een cadeaubon slaagt altijd! Vooral omdat je de bon kunt aanpassen aan de ontvanger. Zo bestaan er alles-in-een-bonnen, maar je kunt ook een bon voor een specifieke winkel geven, bijvoorbeeld van een parfumerie. Bezoek de website van Cadeaubon.be voor meer inspiratie!

 • Breed inzetbaar: Met cadeaubonnen geef je de ontvanger keuzevrijheid. Of ze nu een dagje willen shoppen, uit eten gaan of de bon sparen voor iets groots: met een cadeaubon kan het allemaal. Dit maakt het een passend cadeau voor elke gelegenheid.

 • Makkelijk en snel: Cadeaubonnen zakelijk inkopen is super eenvoudig. Je bestelt ze online, met je logo erop en eventueel met een persoonlijke boodschap, en ze worden razendsnel geleverd. Ideaal als je een last-minute cadeau nodig hebt.

 • Fiscaal aantrekkelijk: Zakelijke giften zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Voor cadeaubonnen geldt een vrij ruime regeling. Raadpleeg een belastingadviseur voor de exacte mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 • Positief voor je imago: Met cadeaubonnen laat je zien dat je om mensen geeft. Je geeft ze tenslotte keuzevrijheid en een positieve ervaring. Dit straalt af op je bedrijfsimago en zorgt voor loyalere medewerkers en tevreden relaties.

De voordelen zijn duidelijk. Maar hoe pak je het geven van cadeaubonnen precies aan? Hier volgen enkele tips.

Tips voor cadeaubonnen zakelijk geven

 1. Kies het juiste moment: Bedenk voor welke gelegenheid je cadeaubonnen wilt geven. Denk aan jubilea, pensionering, Kerst, als relatiegeschenk of incentive. Timing is alles.

 2. Bepaal het budget: Hoeveel wil en kun je uitgeven per cadeaubon? Zorg dat dit past binnen je budget voor geschenken en personeelskosten. Bedenk ook hoeveel mensen je wilt verblijden.

 3. Selecteer de juiste bonnen: Er zijn veel verschillende cadeaubonnen. Sommige zijn inwisselbaar bij specifieke winkels, andere juist bij een grote selectie winkels en webshops. Kies wat het beste past bij jouw doelgroep.

 4. Personaliseer de cadeaubonnen: Veel cadeaubonnen kun je personaliseren met bijvoorbeeld je bedrijfslogo en een persoonlijke boodschap. Dit geeft een professionele en attente indruk.

 5. Overhandig ze persoonlijk: Hoewel je cadeaubonnen ook per post kunt versturen, is het leuker om ze persoonlijk te overhandigen als dat kan. Plan een speciaal moment hiervoor en vertel erbij hoezeer je de ontvanger waardeert.

Inspiratie nodig?

Laat je inspireren door deze praktijkvoorbeelden van bedrijven die succesvol cadeaubonnen inzetten:

 • Een IT-bedrijf geeft haar medewerkers elk jaar met Kerst een cadeaubon, aangevuld met een persoonlijk bedankkaartje voor hun inzet. Dit wordt enorm gewaardeerd door het personeel.

 • Een advocatenkantoor stuurt haar grootste klanten als relatiegeschenk een luxe cadeaubon met een uitnodiging voor een exclusief event. Zo laten ze zien deze relaties belangrijk voor ze zijn.

 • Een autogarage geeft klanten die een grote onderhoudsbeurt laten doen een cadeaubon voor een gratis wasbeurt. Een mooie geste waardoor klanten graag terugkomen.
 • Een marketingbureau beloont medewerkers die een belangrijke deadline halen met een cadeaubon en een uitje. Goed voor de motivatie en sfeer op de werkvloer!

Zakelijk cadeaubonnen kopen

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van cadeaubonnen zakelijk geven? Zorg dan dat je ze op de juiste plek aanschaft. Let op deze punten:

 • Koop bij een officiële uitgever of erkende (web)winkel voor een betrouwbare bon en vlotte service.

 • Controleer de voorwaarden goed, zoals de geldigheidsduur en inwisselmogelijkheden.

 • Informeer naar kortingen bij grotere aantallen. Veel aanbieders hebben aantrekkelijke staffelprijzen.

 • Kies voor digitale verzending (e-mail) als je de bonnen snel nodig hebt, of juist voor fysieke bonnen als je ze feestelijk wilt overhandigen.

Met deze tips koop je gegarandeerd de beste cadeaubonnen voor jouw zakelijke doeleinden.

Kortom, cadeaubonnen zijn dé manier om je personeel en relaties te bedanken. Ook consumenten vinden een cadeaubon een perfect cadeau. Het is een origineel, passend en makkelijk cadeau dat altijd in de smaak valt. Bovendien zijn cadeaubonnen fiscaal aantrekkelijk en goed voor je bedrijfsimago. Volg de tips in dit artikel en verras je medewerkers of relaties met dit attente geschenk. Wedden dat je veel blije gezichten gaat zien?