EVS Broadcast Equipment publiceert resultaten eerste kwartaal 2018

Publicatie op 17 mei 2018, vóór marktopening
Gereglementeerde informatie - Persbericht met kwartaalresultaten
EVS Broadcast Equipment S.A.: Euronext Brussels (EVS.BR), Bloomberg (EVS BB), Reuters (EVSB.BR)

 • Hoogtepunten eerste kwartaal 2018
  • Omzet van EUR 22,8 miljoen, -6,9% in vergelijking met 1Kw17 (-20,0% aan ongewijzigde wisselkoers, excl. verhuurcontracten voor de grote sportevenementen)
  • Sterke stijging van de bedrijfskosten in vergelijking met 1Kw17, gezien de aangekondigde aanwervingen tijdens 4Kw17 en 1Kw18 in R&D als weerspiegeling van de grotere productportfolio
  • EBIT-marge van 8,1%
  • Nettowinst van EUR 2,1 miljoen, EUR 0,16 winst per aandeel
 • Totaal brutodividend van EUR 1,00 per aandeel (bruto slotdividend van EUR 0,50), goedgekeurd door de Gewone Algemene Vergadering
   
 • Vooruitzichten
  • Orderboek van EUR 32,3 miljoen op 10 mei 2018 (te factureren in 2018)
   • -9,0% in vergelijking met 2017 (-27,8%, excl. verhuurcontracten voor de grote sportevenementen)
  • Daarnaast zijn er voor EUR 6,6 miljoen bestellingen voor 2019 en volgende jaren
  • Verwachte omzet tussen EUR 115 miljoen en EUR 130 miljoen in 2018
  • Verwachte matige toename van de bedrijfskosten in 2018 vanwege investeringen in R&D voor de ontwikkeling van nieuwe producten, bovenop de structurele loonindexeringen in België (±2%)

KERNCIJFERS

EUR miljoen, met uitzondering van winst per aandeel (EUR) Niet geauditeerd
1Kw18 1Kw17 1Kw18/1Kw17
Omzet 22,8 24,5 -6,9%
Brutomarge 15,7 17,2 -8,8%
Brutomarge % 68,8% 70,3% -
Bedrijfswinst - EBIT 1,9 4,9 -62,4%
Bedrijfsmarge - EBIT % 8,1% 20,1% -
Nettowinst - deel van de Groep 2,1 3,6 -39,8%
Nettowinst per aandeel - deel van de groep 0,16 0,26 -39,8%

CommentaAR

"Hoewel we teleurgesteld waren over de marktontwikkelingen tijdens het eerste kwartaal van het jaar, blijven we een groeiend momentum zien rond onze nieuwe productlanceringen en -ontwikkelingen, en we verliezen geen marktaandeel. Tijdens de recente NAB-show in Las Vegas introduceerde EVS bijvoorbeeld het nieuwe XT-VIA-platform, dat in de zomer beschikbaar zal zijn. Door meer mogelijkheden te combineren (6 kanalen in 4K en alle nieuwste technologische ontwikkelingen) met het hoogste niveau van betrouwbaarheid en dienstverlening, zou de XT-VIA-server tijdens de tweede helft van 2018 investeringen moeten ondersteunen van klanten die behoefte hebben aan ultrahoge definitie", aldus Muriel De Lathouwer, CEO van EVS.

In een commentaar op de resultaten en vooruitzichten zei Yvan Absil, Chief Financial Officer: "Onze omzet van EUR 22,8 miljoen tijdens het eerste kwartaal is gewoon de combinatie van het zeer sterke 4de kwartaal in 2017 en het zachte orderboek dat op 15 februari werd aangekondigd. Onze bedrijfskosten stegen ten opzichte van 1Kw17 als gevolg van de geplande toename van het aantal medewerkers tijdens 4Kw17 en 1Kw18 om het bredere productaanbod te weerspiegelen. Voor 2018 verwachten we enige versnelling van de activiteit na een zachte start van het jaar. Als gevolg hiervan verwachten we een omzet tussen EUR 115 miljoen en EUR 130 miljoen, en we verwachten nog steeds een gematigde groei van de bedrijfskosten, bovenop de structurele loonindexeringen in België."

Conference call
EVS zal om 15u00 CET een teleconferentie in het Engels houden voor financiële analisten en institutionele beleggers. Andere geïnteresseerden kunnen passief deelnemen aan de conferentie in "listen-only mode". De presentatie die gebruikt zal worden tijdens de teleconferentie zal kort voordien beschikbaar zijn op de website van EVS.

Telefoonnummers: +44 (0)1452 555 566 (Verenigd Koninkrijk), +32 (0)81 70 00 61 (België), +1 631 510 7498 (Verenigde Staten)
Conference-callnummer: 6279538.

  
Dit is de samenvatting van de volledige persmededelingen die beschikbaar zijn in het Frans en het Engels op www.evs.com.

Voor meer informatie:

 

Yvan ABSIL, Senior Vice President, CFO
Geoffroy d'OULTREMONT, Vice President Investor Relations & Corporate Communication
EVS Broadcast Equipment S.A., Liege Science Park, 13 rue du Bois Saint-Jean, B-4102 Seraing, België
Tel: +32 4 361 70 14.  E-mail: corpcom@evs.com; www.evs.com
Verklaringen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen

 

Dit persbericht bevat verklaringen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen (vooruitziende verklaringen) inzake het bedrijf, de financiële situatie en bedrijfsresultaten van bedrijfsactiviteiten van EVS en haar gelieerde ondernemingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de actuele verwachtingen of overtuigingen van het management van EVS en zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, die tot gevolg kunnen hebben dat de werkelijke resultaten of prestaties van de Onderneming wezenlijk verschillen van diegene die in dergelijke vooruitziende verklaringen naar voor werden gebracht. Deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op veranderingen in technologie en marktvereisten, het feit dat de Onderneming zich op één sector concentreert, een dalende vraag naar de producten van de Onderneming of haar gelieerde ondernemingen, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en toepassingen te ontwikkelen en op de markt te brengen, verlies van marktaandeel en prijsdruk door toenemende concurrentie, wat ertoe kan leiden dat de effectieve resultaten of prestaties van de Onderneming wezenlijk verschillen van diegene die in dergelijke vooruitziende verklaringen naar voor werden gebracht. EVS neemt geen enkele verplichting op zich om wijzigingen aan deze vooruitziende verklaringen te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de publicatiedatum van deze tekst of naar aanleiding van onverwachte gebeurtenissen.
Over EVS

 

EVS levert betrouwbare en innovatieve technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma's, waardoor klanten efficiënter kunnen werken en hun inkomsten kunnen verhogen. De toonaangevende broadcast- en mediaproductiesystemen van EVS worden gebruikt door omroeporganisaties, productiebedrijven, post-productiebedrijven, filmstudio's, contenteigenaars en archiefbibliotheken over de hele wereld. EVS bedient vier kernmarkten - Sports, Entertainment, News en Media.
EVS is opgericht in 1994. Het innovatieve Live Slow Motion-systeem was een revolutie voor live uitzendingen. De betrouwbare en geïntegreerde bandloze oplossingen van EVS, gebaseerd op de toonaangevende XT-server, worden nu overal gebruikt om wereldwijd live producties te leveren. Tegenwoordig blijft EVS praktische innovaties ontwikkelen, zoals het C-Cast second-screen delivery platform, om klanten te helpen om de waarde van hun mediacontent te maximaliseren.
Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in België. EVS heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Ongeveer 500 EVS-professionals vanuit 20 kantoren verkopen de producten in meer dan 100 landen en zorgen wereldwijd voor customersupport. EVS is een naamloze vennootschap met een notering aan Euronext Brussel: EVS, ISIN: BE0003820371. Kijk voor meer informatie op www.evs.com.

Bijlage