Verkoop dashboard camera's blijft stijgen

De verkoop van dashboard camera’s blijft stijgen. Deze trend, overgevlogen vanuit Rusland, wordt ook in Nederland steeds populairder. Niet alleen kun je er zomaar een uniek moment mee filmen, ook biedt het voor velen een gevoel van veiligheid. Want hoewel de wettelijk verplichte WA autoverzekering de basisschade dekt, loop je toch het risico op hoge rekeningen. Want wat gebeurt er wanneer je niet aan kunt tonen dat jij niet fout zat? Zonder getuigen is niet iedere situatie even duidelijk. Daarbij heeft niet iedereen zijn auto verzekerd met een uitgebreide autoverzekering. De uiteindelijke foutverdeling kan tot discussie leiden. Een dashboard camera biedt de ideale manier om andermans verkeersgedrag te registeren.

Hoe werkt de dashboard camera?

Dashboardcamera

De dashboard camera staat altijd aan wanneer je rijdt. Veel dashboard camera’s werken met bewegingsdetectie en beginnen dus te filmen zodra er beweging rond de auto is. De beelden kun je gebruiken wanneer je ze nodig hebt, in geval van een ongeluk bijvoorbeeld. Zo kun je alle benodigde bewijsmaterialen direct aangeven. Is het ongeluk niet jouw fout? Dan kun je dankzij de beelden de no-claim korting op je autoverzekering beter beschermen. De gemaakte beelden kunnen zelfs als bewijs gelden in een mogelijke rechtszaak.

Extra mogelijkheden

Veel dashboard camera’s bieden extra mogelijkheden. Al deze extra gadgets geven de koper alleen maar meer reden om de camera’s te kopen. Naast de mogelijkheid om te filmen, heeft bijna iedere camera ook een GPS systeem. Hiermee worden zaken als je snelheid en de afgelegde route vastgelegd. Deze gegevens kun je later op de computer terugkijken met behulp van de kaart. Daarnaast is er ook een Lane Departure Warning System aanwezig. Bij dit systeem krijg je een piepsignaal wanneer je over een doorgetrokken streep rijdt. Natuurlijk erg fijn om boetes te voorkomen.

Handige snufjes

Naast de extra mogelijkheden hebben veel dashboard camera’s tal van handige snufjes die ze alleen maar populairder maken. Zo hebben sommige cams een flitspaalsignalering (Mio) of een Frontal Crash Warning System. Het Frontal Crash Warning System geeft je een waarschuwing wanneer je te dicht op een voorganger rijdt.