Agfa-Gevaert : Agfa Graphics implementeert substantiële prijsverhogingen voor zijn prepress-drukplaten

Maatregelen zijn nodig om sterke stijging van aluminiumprijzen te compenseren

Mortsel, België - 23 mei 2018 - 7.45 uur CET

Vandaag kondigde Agfa Graphics een wereldwijd prijsverhogingsprogramma aan voor zijn prepress-drukplaten. Afhankelijk van de verschillende contracten, markten en regio's worden onmiddellijk aanzienlijke prijsverhogingen tot 10% doorgevoerd.

"De stijgende aluminiumprijzen - de grootste kostencomponent van een drukplaat - zijn de belangrijkste reden voor deze beslissing," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "Dankzij de verhoogde intrinsieke recyclagewaarde van de gebruikte drukplaten zal de prijsstijging echter niet noodzakelijk resulteren in een kostenstijging voor onze klanten. We weten dat onze klanten veel waarde hechten aan Agfa Graphics' voortdurende investeringen in geavanceerde drukvoorbereidingstechnologie en aanverwante diensten - zoals in het nieuw gelanceerde ECO3-framework dat staat voor Economy, Ecology en Extra Convenience - die leidt tot aanzienlijke economische voordelen in hun drukkerij. Daarom geloven wij dat onze klanten de beweegredenen achter deze uitzonderlijke prijsverhogende maatregelen zullen begrijpen.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België.
Agfa-Gevaert realiseerde in 2017 een omzet van 2.443 miljoen euro.
Meer informatie over Agfa vindt u op www.agfa.com.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Bijlage