Orange Belgium : Orange Belgium en MEDIALAAN tekenen een full MVNO-overeenkomst die JIM Mobile en Mobile Vikings verwelkomt op het netwerk van Orange Belgium

Gemeenschappelijk persbericht
Brussel, 24 mei 2018
Gereglementeerde informatie

Orange Belgium en MEDIALAAN tekenen een full MVNO[1]-overeenkomst die JIM Mobile en Mobile Vikings verwelkomt op het netwerk van Orange Belgium

Orange Belgium en MEDIALAAN kondigen vandaag aan dat ze voor 5 jaar een wholesale partnership hebben getekend voor de mobiele tak van MEDIALAAN: Unleashed, die mobiele diensten levert aan residentiële klanten onder het merk Mobile Vikings en JIM Mobile. Vanaf  het voorjaar van 2019 migreert Unleashed de ongeveer 365.000 klanten van Mobile Vikings en JIM Mobile, die momenteel op het Base-netwerk zitten, naar het toonaangevende 4G-netwerk van Orange Belgium om te surfen, bellen en sms'en.

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, legt uit: "Ik ben erg blij om een nieuwe samenwerking aan te gaan met MEDIALAAN, de grootste Vlaamse commerciële omroep. Deze full MVNO-overeenkomst is meer dan alleen een contract. Het is de start van een sterke samenwerking op lange termijn, gebaseerd op een gedeelde visie en de complementariteit van beide bedrijven. Ik kijk ernaar uit om de klanten van Mobile Vikings en JIM Mobile te verwelkomen op ons toonaangevende 4G-netwerk."

Herbert Vanhove, CEO van Unleashed: "Deze strategische samenwerking is uitstekend nieuws en we zijn verheugd om samen te werken met Orange , één van de leidende telecomoperatoren in Europa. De match tussen onze bedrijven is duidelijk. Orange Belgium heeft een uitstekend begrip van onze behoeften als uitdager op de mobiele markt en ondersteunt onze groeiambities volledig. Als full MVNO kunnen we de mobiele diensten die we leveren aan onze klanten en communities uitbreiden. Zo zullen we bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheid om in de toekomst vaste internetoplossingen aan te bieden, aangezien internet only mogelijk zou gemaakt  worden door de aankomende regulering. Onze samenwerking met Orange voor het leveren van telecommunicatiediensten is een nieuwe stap in de digitale transformatiestrategie van MEDIALAAN: vandaag biedt MEDIALAAN zijn groeiende groep jongeren al een sterk online video-aanbod, die het nu kan aanvullen met een versterkt telecommunicatie-aanbod. "

Ongeëvenaarde klantenervaring op een netwerk van topkwaliteit
Sinds vele jaren investeert Orange Belgium massaal in zijn mobiele netwerk om een ervaring van topkwaliteit te garanderen voor zijn klanten.

Het 4G-netwerk van Orange dekt 99,7 % van de Belgische bevolking (dekkingskaarten van telecomregulator BIPT). Het recente rapport van OpenSignal (State of the mobile networks: Belgium - March 2018) en de recente resultaten van BeCover+ naar aanleiding van een test van de bekende consumentenorganisatie in België erkennen de superieure kwaliteit van het 4G-netwerk van Orange .

Over Unleashed en MEDIALAAN

De Belgische mobiele serviceprovider Unleashed is onderdeel van MEDIALAAN, de grootste commerciële zender die actief is op radio, tv en interactieve media. Unleashed is het basiskamp van drie consumentenmerken - Mobile Vikings, JIM Mobile en Stievie - die allemaal ernaar streven hun communities een concurrerend en innovatief aanbod aan te bieden.
Voor meer informatie: medialaan.be

Perscontact
Sara Vercauteren - sara.vercauteren@medialaan.be - +32 (0) 495 21 56 69

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is als provider ook actief in de groothandel en verstrekt zijn partners toegang tot zijn infrastructuur en netwerkmogelijkheden.
Orange België is een filiaal van de Orange -groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be  of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Perscontact
Annelore Marynissen (NL) - annelore.marynissen@orange.com  -  +32 479 01 60 58
Jean-Pascal Bouillon (FR) - jean-pascal.bouillon@orange.com  -  +32 473 94 87 31
press@orange.be 

Contact investeerders
Siddy Jobe - ir@orange.be - +32(0)2 745 80 92
[1] Een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) is een aanbieder van draadloze communicatiediensten die niet over een draadloze netwerkinfrastructuur beschikt waarover hij diensten aan zijn klanten levert. De full MVNO is verantwoordelijk voor de gehele infrastructuur, activiteiten, klanten en gegevens, waardoor deze de volledige controle heeft over alle diensten en producten die deze op de markt aanbiedt, evenals flexibiliteit bij het ontwerpen en implementeren van nieuwe services. De mobiele netwerkoperator levert de netwerktoegang.


Bijlage