Corbion neemt belang van Bunge in joint venture SB Renewable Oils over

Corbion nv ( Euronext Amsterdam : CRBN) (' Corbion ') maakt bekend dat de onderneming de overname van het belang van Bunge Limited ( NYSE : BG) ('Bunge') in de joint venture SB Renewable Oils heeft afgerond.

Corbion heeft Bunge's belang van 49,9% verworven in SB Renewable Oils verworven, een joint venture met een productiefaciliteit in Brazilië die gespecialiseerd is in de productie van uit algen gewonnen ingrediënten, zoals oliën rijk aan omega 3, voor aquacultuur en diervoeding. Corbion is nu voor 100% eigenaar van de fabriek in Orindiúva, die werk biedt aan circa 170 mensen.

"We heten het team in Orindiúva van harte welkom bij de wereldwijde familie van Corbion . Zij zijn van essentieel belang voor onze Algae Ingredients business, het innovatieve platform dat we afgelopen jaar hebben verworven. We committeren ons sterk aan de ontwikkeling van deze bedrijfsactiviteit", aldus Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion .

Corbion heeft Bunge's aandeel in de externe schuld van de joint venture inclusief lopende rente (BRL 57 miljoen / USD 15 miljoen*) overgenomen en de werkkapitaallening van Bunge (BRL 29 miljoen / USD 8 miljoen*) afgelost. Bovendien is een earn out-voorziening met een looptijd van 5 jaar overeengekomen die in 2021 ingaat. Deze earn out is gebaseerd op de verkoop van AlgaPrime DHA, met een maximale contante waarde van USD 20 miljoen.** Aangezien de fabriek van SB Renewable Oils in de nabijheid van een van de suikerfabrieken van Bunge is gesitueerd, zijn langlopende leveringsovereenkomsten zeker gesteld voor suiker en voorzieningen. Goedkeuring van de relevante toezichthouder in Brazilië is verkregen.

Update financiële guidance

  • De bijgewerkte financiële guidance is gebaseerd op IFRS-cijfers
  • De guidance voor Ingredient Solutions is ongewijzigd
  • Corbion - autonome groei van de netto-omzet in de periode 2018-2021: 3-6% per jaar (was: netto-omzetgroei, inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures, van 3-6% per jaar)
  • Innovation Platforms - netto-omzetgroei van >20% per jaar (was: 10-30% per jaar, inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures)
  • Innovation Platforms - EBITDA nadert break-even in 2021 (was: EBITDA , inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures, nadert break-even in 2021)
  • Innovation Platforms - EBITDA -verlies in 2018 naar verwachting tussen € 40 miljoen en € 35 miljoen; in 2019 zal het EBITDA -verlies naar verwachting € 35 miljoen niet overstijgen (was: maximaal EBITDA -verlies, inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures, zal in 2018 en 2019 € 35 miljoen per jaar naar verwachting niet overstijgen)
  • Innovation Platforms - terugkerende investeringen ten bedrage van € 20-30 miljoen (was: terugkerende investeringen van € 20-30 miljoen, inclusief investeringen in joint ventures, naar rato)

* Gebaseerd op de wisselkoers BRL/USD wisselkoers van 1 juni 2018 van 3,7.
** In onze balans wordt een voorwaardelijke verplichting opgenomen die is gebaseerd op de contante waarde van de veronderstelde vijf earn out-betalingen.

Bijlage