Orange Belgium : CommuniThings lanceert voor het eerst NB-IoT Smart Parking in de stad Luik, in samenwerking met Orange


Persbericht
                                                                                                                     Brussel, 29 juni 2018

CommuniThings lanceert voor het eerst NB-IoT Smart Parking in de stad Luik, in samenwerking met Orange

CommuniThings kondigde vandaag de commerciële lancering aan van de eerste Smart Parking-oplossing via NB-IoT-technologie, in samenwerking met Orange . De "Shop & Drive"-oplossing die vandaag in Luik wordt voorgesteld, helpt pendelaars parkeerruimte vinden via een mobiele app, terwijl een betere parkeerrotatie meer shoppers aanvoert. De Smart Parking-oplossing draait op het mobiele IoT-netwerk van Orange Belgium en gebruikt draadloze sensoren met een laag vermogen en open-data-applicaties voor inwoners, handelaars en gemeenten.

CommuniThings is één van de drie geselcteerde start-ups van Orange Fab Belux, het acceleratorprogramma van Orange voor start-ups dat hen helpt groeien dankzij business partnerships met zowel Orange in België en Luxemburg als internationaal.

Verbeterde shop- en drive-ervaring in Luik
Etay Oren, CEO van CommuniThings, legt uit: "Met de Smart Parking-oplossing die we ontwikkelden voor de stad Luik, kunnen gebruikers op hun smartphone de realtime parkeerbezetting bekijken en zelfs naar de beschikbare plek navigeren.  Eenmaal geparkeerd, krijgen ze 30 minuten gratis parkeertijd, ideaal voor een snelle winkelbeurt. Parkeerwachters krijgen in realtime informatie over de parkeerduur. Parkeermanagers krijgen dan weer statistieken over gebruikspatronen per plek en vergelijkende analyses tussen periodes (uren, dagen, enz.). Bij eerdere toepassingen van het systeem steeg de parkeerrotatie met factor drie. We zijn trots dat we deze Smart Parking-oplossing via NB-IoT-technologie kunnen lanceren en kijken we uit naar het uitdiepen van onze samenwerking met de technische experts van Orange , om bijkomende low-power-oplossingen voor verschillende segmenten in steden en ondernemingen te introduceren."

Smart Parking-oplossing op IoT-netwerk van Orange
De Smart Parking-oplossing draait op het Narrowband-IoT-netwerk van Orange Belgium, dat in 2017 nationaal werd gelanceerd. Deze technologie biedt unieke voordelen: een erg lange levensduur van de batterij van aangesloten apparatuur en goedkopere elektronische componenten in de aangesloten objecten. De communicatie tussen object en netwerk verloopt volledig bidirectioneel, wat draadloze firmware-updates mogelijk maakt. De signaalpenetratie in gebouwen is erg sterk en naar de toekomst toe wordt de connectiviteit in het buitenland (roamen) op de mobiele IoT-netwerken van andere operatoren gegarandeerd. Door gebruik te maken van het NB-IoT-netwerk van Orange , dat binnen een gelicentieerd radiospectrum actief is, kan CommuniThings de betrouwbaarste IoT-connectiviteit bieden. De simkaart garandeert bovendien veilige connectiviteit door doorgedreven authenticatie en versleuteling van de verstuurde gegevens.

Orange Fab helpt CommuniThings groeien
Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, licht toe: "We zijn erg trots CommuniThings te kunnen steunen, alsook hun mobiele IoT-oplossing dat ze op ons NB-IoT-netwerk introduceerden. Als start-up was CommuniThings één van de winnaars van het eerste seizoen van Orange Fab BeLux, het acceleratorprogramma van de Orange Group. Dit programma bevordert de groei van scale-ups die nieuwe producten en innovatieve diensten ontwikkelen in sectoren zoals Big Data, Artificial Intelligence en het internet der DingenWe kijken ernaar uit om CommuniThings verder te helpen bij het uitbouwen van hun bedrijf in België en internationaal. Dit dankzij een professioneel win-win partnership. CommuniThings krijgt ook de mogelijkheid om zijn producten en diensten te presenteren op de Orange stand op VivaTech, de wereldwijde beurs voor start-ups en leiders in Parijs. Last but not least bereiden we het volgende seizoen van Orange Fab BeLux voor, dus nodig ik hierbij alle start-ups en scale-ups uit om op orangefab.be een aanvraagformulier in te vullen en zo te kunnen profiteren van deze opportuniteit."              

Meer info via www.communithings.com en www.orangefab.be.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is met meer dan 3 miljoen klanten een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt. Via zijn dochter Orange Communications Luxembourg is het bedrijf ook actief in Luxemburg. 
Als convergente speler bieden we, naast mobiele telecommunicatiediensten, internet en tv voor particulieren, ook innovatieve mobiele en vaste diensten voor bedrijven aan.  Ons ultraperformant mobiel netwerk ondersteunt 2G, 3G, 4G en 4G+, technologieën waarin we voortdurend blijven investeren.
Orange Belgium is een filiaal van de Orange Group, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika op het vlak van mobiele telefonie en breedbandinternet en een wereldwijde topleverancier van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange Belgium staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Meer informatie via: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter: @pressOrangeBe.

Perscontacten
Annelore Marynissen - annelore.marynissen@orange.com  -  +32 (0) 479 01 60 58
Jean-Pascal Bouillon - jean-pascal.bouillon@orange.com  -  +32 (0) 473 94 87 31
press@orange.be 

Contactpersoon investeerders
Siddy Jobe - ir@orange.be - +32(0)2 745 80 92

Over CommuniThings
CommuniThings is een enabler van Smart-City-oplossingen met hoofdkantoor in Brussel, België. Als leverancier van multitechnologische, draadloze Smart Parking-oplossingen, kan het in 2014 opgerichte bedrijf een indrukwekkend trackrecord voorleggen op het vlak van LPWAN-implementaties (Low Power Wide Access netwerk) doorheen Europa. Zijn baanbrekende oplossing, die handig gebruik maakt van de opkomende IoT-netwerken, combineert draadloze sensoren met een applicatiebeheerlaag die zowel pendelaars en parkeerwachters als gemeenten en retailers informeert.

Kom meer te weten via www.communithings.com

Over Orange Fab
Orange Fab is een internationaal acceleratornetwerk voor start-ups van de groep Orange dat al in 15 landen actief is. Het belangrijkste doel van Orange Fab is een commercieel partnership te sluiten tussen de start-ups en de Business Units binnen Orange . Daarnaast wil het ook start-ups helpen om hun business en activiteiten te boosten. Het netwerk van Orange Fab wil een springplank zijn voor start-ups die de groei en zichtbaarheid van start-ups zowel lokaal als internationaal in een stroomversnelling kan brengen. Sinds zijn lancering in 2013 speelde Orange Fab een belangrijke rol in het stimuleren van de groei van bijna 250 start-ups wereldwijd.

Bijlage