Boskalis versterkt top Offshore Energy divisie met benoeming Bart Heijermans en breidt daarmee tevens Raad van Bestuur uit

Papendrecht, 3 juli 2018

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ( Boskalis ) maakt bekend dat de heer Bart Heijermans (51) wordt voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur met de eindverantwoordelijkheid voor de Offshore Energy divisie per 1 september 2018. Zijn benoeming is geagendeerd voor een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op15 augustus.

De heer Heijermans heeft een ruime ervaring en goede staat van dienst in de offshore industrie. Recentelijk was hij CEO en Board Member van de subsea dienstverlener DeepOcean. Daarvoor heeft hij uiteenlopende leidinggevende functies vervuld bij onder meer Helix Energy Solutions en Royal Dutch Shell .

Peter Berdowski, CEO Boskalis : "Wij zijn verheugd over de komst van Bart bij de offshore energy divisie. Zoals bekend zien wij grote groeikansen voor Boskalis in de offshore. Om daarop in te spelen, investeren wij volop in onze offshore energy activiteiten getuige ook onze recente investeringen in diving support- en kraanschepen, alsmede de overname van het Engelse surveybedrijf Gardline. Met een uitstekende staat van dienst in de offshore kan Bart een belangrijke trekkersrol bij de verdere uitbouw vervullen. Ik wens hem hierbij veel succes."

De heer Heijermans heeft civiele techniek aan de Technische Universiteit Delft gestudeerd.

Voor meer informatie

Investor relations:
Martijn L.D. Schuttevâer
ir@boskalis.com

Pers:
Arno Schikker
press@boskalis.com

T +31 78 6969310

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het scheepsbergingen uit. Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 10.700 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer dan 90 landen, verspreid over zes continenten.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com.

Bijlage