VGP NV :VGP start zijn activiteiten in Nederland

Persbericht
Gereglementeerde informatie

VGP start zijn activiteiten in Nederland

2 augustus 2018 - 7.00 a.m. CET, Diegem (België): VGP NV (' VGP ' of 'de Vennootschap') heeft vandaag bekend gemaakt dat het haar eerste grondstukken heeft verworven in Nederland.

De Groep verwierf 267.013 m² nieuw ontwikkelingsgrond in Park 15 Logistics, een grote logistieke ontwikkelingslocatie gelegen tussen Nijmegen en Arnhem. Deze grondpercelen hebben een ontwikkelingspotentieel van circa 150.000 m² toekomstige verhuurbare oppervlakte. Naar verwachting zal het eerste gebouw in het najaar opgestart worden.

Jan Van Geet, CEO van de VGP Groep, zegt hieromtrent: We zijn erg blij dat we een uitstekende ontwikkelingslocatie in Nederland hebben kunnen verwerven en willen graag onze eerste ontwikkelingen in 2018 starten. We hebben momenteel ook een bijkomende aantrekkelijke ontwikkelingslocatie geïdentificeerd in Nederland waarvoor de onderhandelingen in de eindfase zitten. Beide locaties moeten een solide basis bieden om onze ontwikkelingsactiviteiten in Nederland te starten."

Park 15 Logistics is een strategisch gelegen logistiek park in het oosten van Nederland. Het park profiteert van gemakkelijke toegang via de weg, het spoor en het water naar Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied. Daarnaast heeft het park al een aantal gerenommeerde gebruikers, waaronder Nabuurs, het bedrijf voor supply chain-oplossingen, dat een shared services center op het park exploiteert met een focus op 'Fast Moving Consumer Goods', en Lidl, de snelgroeiende retailer, bouwt er zijn eigen distributiecentrum.

Voor meer informatie

Mr Jan Van Geet Mr Dirk Stoop 
CEO CFO
Tel. + 420 602 404 790 Tel.+32 2 719  00 45
E-mail: jan.van.geet@vgpparks.eu E-mail: dirk.stoop@vgpparks.eu

Profiel

VGP (www.vgpparks.eu) bouwt en ontwikkelt kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed en bijbehorende kantoren, voor eigen rekening en voor rekening van haar VGP European Logistics joint venture die vervolgens aan gerenommeerde klanten worden verhuurd door middel van langlopende commerciële huurcontracten. VGP beschikt over een 'in-house' team dat alle stappen beheert van het volledig geïntegreerde businessmodel: gaande van de identificatie en de aankoop van gronden tot de uitwerking en het ontwerp van het project, het toezicht op de bouwwerkzaamheden, de contacten met potentiële klanten en het facility management.

VGP noteert op Euronext Brussel en op de Main Market van de Prague Stock Exchange.

Bijlage