Solvay en Suzano Papel e Celulose bouwen eerste geïntegreerde waterstofperoxide-eenheid op site voor papierpulp productie in Brazilië

  

Brussel, 6 juli 2016 --- Solvay en zijn joint venture partner Peroxidos do Brasil zijn met Suzano Papel e Celulose overeengekomen om met gebruik van Solvay 's myH2O2® technologie een kleinschalige waterstofperoxide-eenheid te bouwen op de papierpulp site van Suzano in Imperatriz, in de Braziliaanse staat Maranhão.

Dit is de eerste overeenkomst die Solvay heeft getekend voor zijn myH2O2® peroxidetechnologie, die is ontwikkeld voor installatie op afgelegen sites van klanten. Deze eenheid zal gebruik maken van de reeds beschikbare waterstof als grondstof, de bestaande nutsvoorzieningen en faciliteiten op de site van Suzano en zal alle benodigde waterstofperoxide leveren voor het bleken van pulp ter plaatse. De eenheid zal worden beheerd vanuit de peroxidefabriek van Solvay in Curitiba, circa 2700 km ten zuiden van Imperatriz.

"Dankzij deze technologie kunnen we zowel onze concurrentiepositie als onze efficiëntie verbeteren, omdat we hierdoor de kosten voor de inkoop van een belangrijke hoeveelheid grondstof in een andere staat kunnen verminderen. Het verwachte volume is afgestemd op onze capaciteitsuitbreiding die in 2017 operatief zal zijn," zei Walter Schalka, CEO van Suzano Papel e Celulose.

De myH2O2® eenheden, met een productiecapaciteit van 5 tot 20 kiloton per jaar, hebben een geringe impact op het milieu omdat ze de toevoer van H2O2 per vrachtwagen beperken en gebruik maken van de waterstof die vrijkomt uit andere productieprocessen op de site van de klant.

" Solvay 's eerste myH2O2® overeenkomst bewijst het ongeëvenaarde brede aanbod van onze waterstofperoxidetechnologie, die reikt van het bouwen en beheren van deze kleinschalige eenheden tot megafaciliteiten met een capaciteit van meer dan 300 kiloton per jaar," zei Georges Crauser, Voorzitter van Solvay 's Global Business Unit Peroxides. "Deze unieke en flexibele myH2O2® eenheden besparen op logistiek en hergebruiken grondstoffen die al beschikbaar zijn op de site en leveren een belangrijke bijdrage aan een beter milieu."

Solvay overlegt momenteel over verscheidene mogelijkheden voor de installatie van zijn myH2O2® eenheden met klanten op afgelegen locaties wereldwijd.

Peróxidos do Brasil is een joint venture tussen Solvay en Produtos Quimicos Makay.

        VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Als internationaal bedrijf in de chemie en in geavanceerde materialen, staat Solvay klanten bij in het innoveren, het ontwikkelen en het leveren van hoogwaardige, duurzame producten en oplossingen die het energieverbruik en de CO2 uitstoot verminderen, het gebruik van hulpbronnen optimaliseren en de levenskwaliteit verbeteren. Solvay bedient verschillende eindmarkten, zoals auto en luchtvaart, consumptiegoederen en gezondheidszorg, energie en milieu, elektriciteit en elektronica, alsook de bouw en industriële toepassingen. De Groep, met hoofdkwartier in Brussel, telt ongeveer 30 900 werknemers in 53 landen. Solvay haalde een pro forma netto-omzet van € 12,4 mld in 2015, met 90% uit activiteiten waar de Groep tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs ( Bloomberg SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).

SUZANO Papel e Celulose  Suzano is een beursgenoteerde Braziliaanse onderneming met hoofdkantoor in São Paulo die actief is in de pulp- en papiermarkt. De portefeuille van Suzano omvat gestreken en ongestreken papier en karton. Suzano is een van de grootste producenten van eucalyptuspulp en behoort tot de wereldwijde leiders in de pulpmarkt, met vijf productielocaties van wereldklasse - drie in de staat São Paulo (in Limeira en Suzano), één in de staat Bahia (Mucuri) en een vijfde fabriek in Maranhão (Imperatriz).


Caroline Jacobs Maria Alcon-Hidalgo Jodi Allen Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov
Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations
+32 2 264 1530 +32 2 264 1984 +1 9733573283 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687

Bijlage