Kinepolis huldigt in Brétigny-sur-Orge haar eerste bioscoopcomplex in regio Île-de-France in

20 september 2018

Brétigny-sur-Orge, Frankrijk - Op 35 km ten zuiden van Parijs, in het retailpark 'Les Promenades de Brétigny', huldigt Kinepolis vandaag haar eerste bioscoopcomplex in de regio Île-de-France in. Met 10 zalen en 1.507 zitplaatsen, biedt Kinepolis Brétigny-sur-Orge een hypermoderne bioscoop, met de beste technologie, een uniek comfort en een innovatief aanbod.

In Brétigny-sur-Orge zijn alle zalen uitgerust met Barco laserprojectoren - in partnerschap met Barco 's cinema joint venture Cinionic - wat resulteert in een beeldkwaliteit met uitstekende helderheid en definitie. De grootste zaal (310 zitplaatsen) is uitgerust met Laser ULTRA, het Kinepolis-concept waarbij de uitzonderlijke beeldkwaliteit van een 4K Barco laserprojector gecombineerd wordt met het immersieve Dolby Atmos-geluid, voor een nog sensationelere filmervaring.

De bioscoop ging open voor publiek op 7 september jongstleden. Vandaag vindt de officiële inhuldiging plaats, in aanwezigheid van de CEO van de Groep, Eddy Duquenne: "Kinepolis heeft haar eerste bioscoopcomplex in Frankrijk geopend in 1995, in Saint-Julien-Lès-Metz. Vandaag huldigen we onze 13de Franse bioscoop in en de allereerste in de regio Île-de-France. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe complex hier een succes zal zijn en we kijken ernaar uit om de inwoners te laten kennismaken met de unieke Kinepolis-bioscoopervaring."

Naast een uitgebreid aanbod aan films, staan in Brétigny-sur-Orge onder meer verschillende avant-premières op het programma, concerten, operavoorstellingen, ballet en innovatieve formules zoals 'Les Matinées Magiques' voor families, de 'Horror Nights' voor de fans van het genre, 'Les Soirées Filles' en 'Les Soirées K' voor 12 tot 17-jarigen.

Foto's bijgevoegd via de link onderaan dit bericht.

Contact

Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com

Over Kinepolis

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

In Europa telt Kinepolis Group NV 52 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep 'Landmark Cinemas' in december 2017, telt Kinepolis ook 45 bioscoopcomplexen in Canada.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 97 bioscopen in haar portefeuille (waarvan 45 in eigendom), goed voor 850 schermen en meer dan 180.000 zitplaatsen. Inclusief de overgenomen Canadese organisatie, kan Kinepolis rekenen op 3.750 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.