AkzoNobel Specialty Chemicals heet nu Nouryon

9 oktober 2018

Klaar om het volledige potentieel als zelfstandig bedrijf te benutten

Het vroegere AkzoNobel Specialty Chemicals wordt vandaag opnieuw gelanceerd als Nouryon. Deze stap volgt op de recente overname door The Carlyle Group en markeert de transitie van het bedrijf naar zelfstandig, wereldwijd marktleider in speciale chemicaliën.

“Met het lanceren van ons nieuwe bedrijf voegen wij een belangrijke mijlpaal toe aan onze lange geschiedenis. We kijken allemaal uit naar dit spannende nieuwe hoofdstuk,” aldus de nieuwe CEO Charles W. Shaver. “We zijn er klaar voor om onze ervaring, wereldwijde aanwezigheid en sterke bedrijfscultuur optimaal te gebruiken om ons volledige potentieel als zelfstandig bedrijf te benutten.”

“We starten vanuit een uitstekende positie,” voegt Shaver hieraan toe. “We kunnen onze geweldige bedrijfsactiviteiten, leidende posities in ons portfolio, langdurige klantrelaties en toewijding aan continue verbetering en innovatie gebruiken om ons succes verder te vergroten. Als zelfstandig bedrijf kunnen we over de hele linie versnellen en de plaats innemen tussen andere toonaangevende bedrijven die ons toekomt.”

De geschiedenis van Nouryon gaat bijna 400 jaar terug en de nieuwe naam en merkenidentiteit weerspiegelen dat erfgoed. Noury & Van der Lande was één van de eerste bedrijven die besefte welke belangrijke rol chemie kon spelen in het alledaagse leven. Vandaag de dag is Nouryon een wereldwijd marktleider in essentiële chemie die nodig is voor de productie van alledaagse producten.

“Toen we begonnen met de ontwikkeling van onze nieuwe naam en ons nieuwe merk, hebben wij onze medewerkers gevraagd wat zij het belangrijkst vonden,” licht Vivi Hollertt, Chief Communications Officer, toe. “Zij zijn vooral trots op ons erfgoed en resultaten op het gebied van groei door samenwerkingen, innovatie, duurzaamheid en onze bijdrage aan de samenleving. We hebben dit meegenomen in de ontwikkeling van een merkenidentiteit voor Nouryon die recht doet aan wie wij zijn en die ons onderscheidt van de concurrentie.”

Nouryon’s nieuwe maatschappelijke doelstelling – jouw partner in essentiële chemie voor een duurzame toekomst – geeft deze trots en toekomstgerichtheid weer. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op sterke partnering en de overtuiging dat samenwerken de sleutel is tot toekomstig succes.

Nouryon zal nauw samenwerken met klanten en andere partners op het gebied van innovatie, strategische investeringen doen en essentiële, duurzame oplossingen ontwikkelen die voldoen aan behoeften van de klant enwe gezamenlijke groei stimuleren.

---

Over Nouryon
Wij zijn een wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Markten over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse benodigdheden als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers, maar ook door onze gezamenlijke inzet op het gebied van bedrijfsgroei, een sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen wereldwijd. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Niet voor publicatie – voor meer informatie
Nouryon Media Relations
T +31 88 969 7832
Contact: Andrew Wood
media_relations@nouryon.com

Bijlages