Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland)1, 11 oktober 2018

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018

Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Kernpunten

  • Omzet stijgt met 11,8% naar € 114,9 miljoen
  • Europa: Innovatie gedreven groei van Brands
  • Noord-Amerika: Zeer sterke groei bij alle activiteiten
  • Zuid-Amerika: Solide groei bij Brands en Essentials

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Fagron heeft in het derde kwartaal van 2018 wederom een zeer goed resultaat neergezet. De omzet tegen constante wisselkoersen in het derde kwartaal steeg organisch met 10,1%, vooral gedreven door onze activiteiten in Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

In Noord-Amerika en Zuid-Amerika was bij alle activiteiten sprake van een zeer sterke stijging van de omzet. Ook Europa droeg goed bij. Met deze ontwikkelingen zijn we tevreden. Ook strategisch hebben we goede voortgang geboekt. De begin dit jaar ingezette focus op Brands in alle regio's heeft ook in het derde kwartaal geleid tot een forse groei van de omzet. De ontwikkeling in de faciliteit in Wichita bleef onverminderd sterk. Met de integratie van Humco in Noord-Amerika, dat in april 2018 werd overgenomen, is in het derde kwartaal goede voortgang geboekt. We hebben tevens geïnvesteerd in een van de bereidingsfaciliteiten in Nederland, wat tijdelijk leidt tot een lagere capaciteit en een lagere omzet, maar waardoor zowel de kwaliteit van de faciliteit als van de processen sterk wordt verbeterd.

Wij zullen onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen via een innovatie gedreven organische groei en strategische overnames. Wij zijn ervan overtuigd dat onze strategische focus significante waarde voor onze aandeelhouders en andere stakeholders zal bieden.

Met vertrouwen zien we de laatste maanden van het jaar tegemoet. Fagron zal 2018 naar verwachting goed afsluiten en is prima gepositioneerd voor verdere groei in 2019."

Open onderstaande link voor het persbericht:
Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018