Capital Group introduceert Capital Income Builder - een multi-asset inkomensstrategie voor beleggers in Europa en Azië

Capital Group, een van de grootste en meest ervaren vermogensbeheerders wereldwijd, met een beheerd vermogen van meer dan US$ 1,8 biljoen, introduceert een multi-asset inkomensstrategie voor beleggers in Europa en Azië. Met de introductie van Capital Income Builder (LUX), een in Luxemburg gevestigd fonds (ICBE), bouwt Capital Group haar strategisch meerjarenplan verder uit om cliënten buiten de VS toegang te verschaffen tot haar langdurige Amerikaanse strategieën. Het nieuwe fonds hanteert dezelfde beleggingsbenadering als de ruim 30 jaar oude multi-asset inkomensstrategie uit de VS met een portefeuille van meer dan US$ 100 miljard en wordt door hetzelfde beleggingsteam beheerd. Het fonds streeft naar een lopend inkomstenniveau dat hoger ligt dan het gemiddelde rendement op Amerikaanse aandelen en met de jaren een groeiende inkomensstroom zal genereren, uitgedrukt in USD.

Christophe Braun, directeur beleggingen bij Capital Group, zegt: "Binnen het huidige klimaat met laag rendement zoeken veel beleggers evenwichtigere producten die een betrouwbare inkomstenstroom kunnen genereren zonder overmatige blootstelling aan volatiliteit. Onze beproefde benadering - gericht op dividendaandelen voor inkomsten in tegenstelling tot fixedincome beleggingen van lagere kwaliteit - kan voor beleggers wellicht een duurzamer rendementsprofiel opleveren."

Hamish Forsyth, European President van Capital Group, voegt daaraan toe: "Onze capaciteiten qua multi-asset beleggingen dateren uit de jaren ‘70, en we beheren tegenwoordig dan ook wereldwijd bijna US$400 miljard aan multi-asset beleggingen. We zien in Europa een groeiende vraag naar multi-asset producten. Vandaar dat we ons aanbod en onze capaciteiten op dit gebied voor beleggers buiten de VS blijven uitbreiden."

Capital Group opende in 1962 in Genève (Zwitserland) haar eerste kantoor buiten de Verenigde Staten en bedient sindsdien beleggers in Europa. Capital Group heeft in Europa momenteel meer dan 500 medewerkers. Er zijn vestigingen en verkoopkantoren in Amsterdam, Frankfurt, Genève, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan en Zürich.