Artificial Intelligence Fund van AllianzGI passeert grens van 1 miljard euro

Het Allianz Global Artificial Intelligence aandelenfonds heeft de grens van 1 miljard euro aan beheerd vermogen gepasseerd. Het fonds van AllianzGI was de eerste in zijn soort toen het in maart 2017 in Europa werd gelanceerd. Het AI-fonds investeert in bedrijven over de hele wereld die de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI), in welke vorm dan ook, bevorderen.

Actief

Sebastian Thomas, senior portfoliomanager bij AllianzGI: “Wij zijn van mening dat kunstmatige intelligentie een technologie is die het in zich heeft om de manier waarop de wereldeconomie is ingericht op zijn kop te zetten en bestaande sectoren te veranderen. Onze strategie is erop gericht om te beleggen in innovatieve bedrijven die kunstmatige intelligentie-technologie ontwikkelen of benutten. De managers laten zich niet leiden door de gebruikelijke tech-index die wordt beheerst door mega tech-beursfondsen. Het fonds heeft 75% actieve aandelen vergeleken met de meeste internationale technologiefondsen.”

Begin

Hij vervolgt: “We staan nog maar aan het begin van AI. We zien dat de technologie een spurt maakt en denken dat de impact van AI alleen maar toeneemt naarmate het steeds meer ons dagelijks leven raakt.”

Het Allianz Global AI-fonds is een uitbreiding van de strategie die in september 2016 werd gelanceerd in Japan, in samenwerking met Sumitomo Mitsui Asset Management en Nikko. De strategie heeft wereldwijd meer dan 4 miljard dollar aan activa. AllianzGI heeft tientallen jaren ervaring in de technologiesector. Ook heeft AllianzGI zeer goede relaties in Silicon Valley.