Agfa Graphics plant sluiting van fabriek voor offsetdrukplaten in Branchburg, New Jersey, USA

Mortsel, België - 23 oktober 2018 - 17.40 uur CET

Agfa Graphics kondigde vandaag aan dat het zijn fabriek in Branchburg (New Jersey, VSA) - één van zijn zes productiesites voor drukplaten wereldwijd - wil sluiten. Deze productie-eenheid produceert lithografische aluminium drukplaten voor offsetpersen. De voorbije jaren is de marktvraag voor deze producten licht afgenomen in Europa en de VS. In andere regio's - zoals Azië - stijgt de vraag.

"Deze beslissing maakt deel uit van ons strategisch plan om de wereldwijde productiecapaciteit en de supply chain voor drukplaten te optimaliseren. Dit is noodzakelijk om concurrentieel te blijven in de extreem competitieve en snel veranderende wereldmarkt van de drukvoorbereiding," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "De sluiting heeft een impact op 125 banen. Wij engageren ons om de sociale impact hiervan zo goed mogelijk te beperken. Deze beslissing zal geen enkele impact hebben op onze hoge normen op het vlak van de leverbaarheid van onze goederen en de dienstverlening aan onze klanten in Noord-Amerika."

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België.
Agfa-Gevaert realiseerde in 2017 een omzet van 2.443 miljoen euro.
www.agfa.com

  
Contact:

Viviane Dictus
Director Corporate Communications
tel. ++32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel. ++32 0 3 444 8015
e-mail: johan.jacobs@agfa.com

Bijlage