Ageas verkoopt zijn belang van 33% in Cardif Lux Vie aan BNP Paribas Cardif

Vandaag heeft Ageas aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met BNP Paribas Cardif om zijn belang van 33% in het aandelenkapitaal van Cardif Lux Vie (CLV) te verkopen tegen een totale vergoeding in cash van EUR 152 miljoen, plus de terugbetaling van een achtergestelde schuld van 30 miljoen EUR.

De verkoop van dit minderheidsbelang ligt in lijn met de strategie van Ageas om zich te richten op de ontwikkeling van markten waarin het sterkere posities heeft of op groeimarkten. De verkoop vormt ook een gelegenheid om de waarde die de afgelopen jaren werd gecreëerd, te verzilveren.

In 2011 brachten BNP Paribas Cardif, Ageas en BGL BNP Paribas hun bestaande Levensverzekerings-activiteiten samen om de joint venture Cardif Lux Vie op te richten, die zich voornamelijk concentreert op internationaal vermogensbeheer. Door de fusie verwierf Ageas een belang van 33%. De overige 66% van de aandelen van CLV kwamen in handen van BNP Paribas Cardif en BGL BNP Paribas.

De transactie, die onderhevig is aan de goedkeuring van de toezichthouder, zal naar verwacht ten laatste in het eerste kwartaal van 2019 voltooid zijn.

De verkoop zou een meerwaarde opleveren van EUR 39 miljoen. De transactie zou een positieve impact hebben van naar schatting 7% voor de Groep Solvency IIageas ratio op basis van de situatie per eind juni 2018.

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas , het volgende over de transactie: "Ik zou hierbij graag het managementteam en het personeel van CLV alsook onze partners willen bedanken voor de uitstekende samenwerking van de voorbije 7 jaar."

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeftes te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Als een van de grotere verzekeraars van Europa richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Het is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar het actief is, behoort Ageas tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde in 2017 een jaarinstroom van bijna EUR 34 miljard (alle cijfers op 100%).

Bijlage