Bain & Company kondigt managementwijzigingen aan in zijn Private Equity-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Graham Elton wordt voorzitter van de activiteiten in EMOA; Christophe De Vusser wordt regional practice leader

NEW YORK, Nov. 05, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Bain & Company kondigde vandaag managementwijzigingen aan in zijn Private Equity-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMOA).  Graham Elton is benoemd tot voorzitter van de Private Equity-groep in EMOA.  Christophe De Vusser zal dhr. Elton opvolgen als de practice leader voor de regio.  Hugh MacArthur, die aan het hoofd staat van de wereldwijde Private Equity-activiteiten, heeft de benoemingen van de heren Elton en De Vusser bevestigd.

De heer Elton, die al bijna 20 jaar ervaring bij de firma heeft, kwam in 2001 bij Bain & Company en was regional practice leader voor de Private Equity-activiteiten in EMOA van 2005 tot 2018.  Hij zal ernaar streven de private equity-activiteiten van de firma in de regio met een factor 8 op te voeren.

Ook in zijn nieuwe functie zal de heer Elton advies verstrekken aan senior dealmakers, chief executives en de raden van bestuur van enkele van de belangrijkste klanten van de firma in EMOA. Daarnaast zal hij leiding geven aan de promotie van de activiteit in de bedrijfsfora van de regio.  Hij zal ook advies blijven bieden inzake professionele en bedrijfsontwikkeling voor de senior managementteams van de activiteiten, waarbij hij kan putten uit zijn uitgebreide commerciële ervaring met private equity-firma's en ondernemingen in uiteenlopende sectoren en regio's.

“Als jarenlang leidinggevende in de Private Equity-activiteiten geniet Graham het vertrouwen van onze senior partners en bedrijfsleiders uit de hele wereld”, stelt MacArthur.  “Zijn reputatie en expertise zullen van onschatbaar belang zijn voor onze grootste private equity-klanten en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd op strategisch, organisatorisch en operationeel gebied.”

De heer De Vusser, voorheen managing partner in het Brusselse kantoor van Bain & Company, wordt het regionale hoofd van de Private Equity-activiteiten in EMOA.  In die functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de verdere versnelling van de groei van Bains private equity-activiteiten, met een specifieke focus op bedrijfs- en klantenontwikkeling, externe werving om de groei van de activiteiten te ondersteunen, en het beheer van de consultants en professionele medewerkers van de activiteit.

De heer De Vusser beschikt over uitgebreide ervaring in transactieadvies en de begeleiding na een overname voor portefeuillebedrijven in handen van beleggers. Hij heeft ondersteuning geboden voor uiteenlopende due diligence-activiteiten bij private equity en bedrijfsfusies en -overnames, naast financieringsstrategieën voor diverse investeerders.

“Christophe is een belangrijke adviseur voor onze klanten, met een diepgaand inzicht in het snel evoluerende private equity-landschap in Europa, het Midden-Oosten en Afrika”, vertelt de heer MacArthur. “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij onder zijn leiding onze klanten- en medewerkersbasis, en onze reputatie van vertrouwde adviseur voor de sector van de private equity, verder zullen versterken.”

Noot van de uitgever: Voor een interview kunt u contact opnemen met Dan Pinkney op dan.pinkney@bain.com of +1 646 562 8102

Over de Private Equity-activiteiten van Bain & Company
Bain & Company is de marktleider in consultancy voor de private equity-sector (PE) en zijn belanghebbenden. Private equity -consultancy bij Bain & Company is de afgelopen 15 jaar met een factor dertien gegroeid, en is nu goed voor bijna een kwart van de wereldwijde omzet van de firma. Bain & Company beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 1000 ervaren professionals voor PE-klanten. De omzet van de firma bedraagt ruim het drievoudige van de op een na grootste consultancyfirma voor PE-klanten.

Het werk van Bain & Company met PE-bedrijven omvat financieringstypes – buy-out, infrastructuur, vastgoed en schuld, naast hedgefondsen – voor veel van de grootste institutionele beleggers, zoals staatsfondsen, pensioenfondsen, stichtingen en familiebeleggingsinstellingen. Bain & Company biedt zijn klanten ondersteuning bij een ruim scala van doelstellingen, zoals transactiegenerering, due diligence, direct werk na overnames, voortdurende waardetoevoeging, uitstap, bedrijfsstrategie en -activiteiten, en strategieën voor institutionele beleggers.

Over Bain & Company
Bain & Company is het managementadviesbureau waar 's werelds bedrijfsleiders een beroep op doen als zij resultaten willen zien. Bain adviseert zijn klanten inzake strategie, activiteiten, informatietechnologie, organisatie, private equity, digitale transformatie en strategie, en fusies en overnames, door praktische inzichten te ontwikkelen waar de klanten op kunnen bouwen, en vaardigheden over te dragen om verandering tot een succes te maken.  De firma stemt haar incentives af op haar klanten door haar vergoedingen te koppelen aan de resultaten.  De klanten van Bain hebben een vier maal hoger rendement dan de aandelenmarkt geboekt. Bain, dat werd opgericht in 1973, heeft 57 kantoren in 36 landen, en zijn diepgaande expertise en klantenbasis zijn gesitueerd in alle bedrijfstakken en economische sectoren. Ga voor meer informatie naar: www.bain.com.  Volg ons op Twitter @BainAlerts.

Contactpersoon pers:
Dan Pinkney
Bain & Company
Tel: +1 646 562 8102
dan.pinkney@bain.com