Recticel treft schikking in Duits kartelonderzoek

Schuimrubberfabrikant Recticel heeft met de Duitse autoriteiten een schikking getroffen in een karteldossier. Het bedrijf zal een boete van 8,2 miljoen euro betalen voor prijsafspraken die met een aantal andere producenten van matrassen werden gemaakt.

Het Duitse kartelbureau had bij een onderzoek naar prijsafspraken in augustus twee jaar geleden onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij Recticel Schlafkomfort, het Duitse filiaal van de Belgische schuimrubberfabrikant. Daarbij zouden aanwijzingen van de kartelvorming zijn aangetroffen. Door de betaling van een minnelijke schikking wordt het onderzoek stopgezet.

Opgemerkt wordt dat bij het vastleggen van de boete rekening is gehouden met het feit dat het bedrijf aan het onderzoek heeft meegewerkt en dat de feiten al verder in het verleden waren gesitueerd en al lang waren stopgezet. Begin dit jaar raakte bekend dat Recticel ook in het kader van een Europees onderzoek naar prijsafspraken een boete van bijna 27 miljoen euro dient te betalen.

Bron: Express.be